ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Mπινότο: «Ο Φέτελ εξακολουθεί να ονειρεύεται τον τίτλο με τη Ferrari»

Mπινότο: «Ο Φέτελ εξακολουθεί να ονειρεύεται τον τίτλο με τη Ferrari»

Mπινότο: «Ο Φέτελ εξακολουθεί να ονειρεύεται τον τίτλο με τη Ferrari»

Ο Ματία Μπινότο δήλωσε, ότι ο Γερμανός εξακολουθεί να έχει ως στόχο την κατάκτηση ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με τη Ferrari και ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί πρόωρα από τη Formula 1.

O Σεμπάστιαν Φέτελ δεν έχει σταματήσει να δηλώνει από το 2015, οπότε μεταγράφηκε στη Ferrari, ότι το μεγάλο του όνειρο είναι να κατακτήσει κάποια στιγμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 με τη Scuderia. Μέχρι σήμερα δεν το έχει καταφέρει και –όπως φαίνεται- αυτό δεν θα συμβεί ούτε και εφέτος, καθώς βρίσκεται 94 βαθμούς πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον. Στα πρώτα μισά της σεζόν άρχισαν μάλιστα να κυκλοφορούν και φήμες περί πρόωρης αλλαγής ομάδας ή ακόμη και απόσυρσης του Γερμανού από τη Formula 1. Απέναντι σε αυτές πήρε θέση ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Motorsport-Total.com, όπου δήλωσε τα εξής: «Δεν νομίζω, ότι έχει αλλάξει ο Φέτελ τον στόχο του». Για τον Μπινότο παραμένει «πολύ ξεκάθαρο», ότι ο 32χρονος οδηγός εξακολουθεί να θέλει να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τα χρώματα της Ferrari.

«Φυσικά ήταν ήταν απογοητευτικό από αυτή την άποψη το ξεκίνημα της σεζόν», παραδέχθηκε ο Μπινότο. Ο Φέτελ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, έχει να νικήσει σε Γκραν Πρι εδώ και ένα χρόνο και έχει υποστεί αρκετές ήττες από τον teammate του, Σαρλ Λεκλέρ. Παρόλα αυτά, ο Μπινότο υποστηρίζει ότι ο Φέτελ δεν το βάζει κάτω, αφού «είναι πάντα ευκολότερο, όταν έχεις ένα γρηγορότερο αυτοκίνητο. Είναι πολύ αναλυτικός στον τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων και της έλλειψης ισχύος. Πιστεύω, ότι αυτό βοηθά και την ομάδα».

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Scuderia, «σε τελική ανάλυση, το ζητούμενο είναι να βλέπεις τα στοιχεία και να κατανοείς, τι πήγε στραβά και τι πρέπει να βελτιωθεί. Πιστεύω, ότι από αυτή την άποψη έχει τη σωστή νοοτροπία». Το συμβόλαιο του Φέτελ λήγει στα τέλη της επόμενης σεζόν και παραμένει ακόμη ανοιχτό, αν θα συνεχίσει στη Ferrari, αν θα μεταγραφεί σε κάποια άλλη ομάδα ή αν θα αποχωρήσει εντελώς από τη Formula 1.