O Mπινότο ανέλαβε την ευθύνη για το φιάσκο της Ferrari

Gazzetta team
O Mπινότο ανέλαβε την ευθύνη για το φιάσκο της Ferrari
O διευθυντής της ομάδας της Ferrari προανήγγειλε ριζικές αλλαγές στη Scuderia, όσον αφορά στον ποιοτικό έλεγχο και στην εξέλιξη των αυτοκινήτων της.

Ο Ματία Μπινότο βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά το ναυάγιο της Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Γερμανίας, όπου ο μεν Φέτελ αποκλείστηκε στο Q1 χωρίς χρονομετρημένο γύρο και ο Λεκλέρ έμεινε στα πιτ στο Q3. Ετσι ο μεν πρώτος θα ξεκινήσει την Κυριακή τελευταίος στον αγώνα, ο δε δεύτερος από τη δέκατη θέση.

Ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari πήρε θέση για ό,τι συνέβη και δήλωσε: «Αναμφίβολα είμαστε πολύ απογοητευμένοι, γιατί σήμερα είχαμε μία καλή παρουσία. Η απογοήτευση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, επειδή δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Εμείς φέρουμε την ευθύνη γι αυτό. Εγώ το αισθάνομαι αυτό προσωπικά, είναι δική μου η ευθύνη. Προέκυψαν δύο προβλήματα, που δεν είχαν παρουσιαστεί έτσι ποτέ μέχρι τώρα. Στον Σεμπάστιαν ήταν ένα πρόβλημα με τον εναλλάκτη ψύξης και στον Σαρλ το ηλεκτρονικό στοιχείο, που ρυθμίζει την αντλία βενζίνης. Για την Κυριακή πρέπει να έχουν ελεγχθεί όλα με απόλυτη ακρίβεια. Ευτυχώς πρόκειται για εξαρτήματα, που μπορούν να επισκευαστούν χωρίς να επισύρουν ποινές».

Μετά από το διπλό χτύπημα που δέχτηκε η Ferrari στις δοκιμές του Χόκενχαϊμ, παραδέχθηκε και ο Μπινότο, ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην ομάδα. «Δεν πιστεύω, ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε μόνον ένα πρόβλημα, αλλά αφορά τη συνολική μας προσέγγιση, ώστε να μη μπορεί να συμβεί αυτό ξανά. Αφορά τη διαδικασία, πώς εξελίσσουμε το αυτοκίνητο, πώς το ομολογκάρουμε και πώς αξιολογούμε την αξιοπιστία. Αφορά τη συνολική μας προσέγγιση σχετικά με τον ποιοτικό έλεγχο και την εξέλιξη του αυτοκινήτου», ανέφερε χαρακτηριστικά το Νούμερο Ένα της Ferrari.

Ο Μπινότο συνέχισε λέγοντας, ότι «πιστεύω, ότι πρέπει να σκεφτούμε γι αυτά εσωτερικά. Δεν πιστεύω στην ατυχία. Ζητούμενο είναι, να βελτιώσουμε τις εσωτερικές διαδικασίες μας. Είναι ένας μακρύς δρόμος ακόμη, όμως οφείλουμε να μείνουμε θετικοί. Για να βελτιωθεί η ομάδα, πρέπει να αντλούμε διδάγματα από τέτοιες ιστορίες». Ο Ελβετοϊταλός ανέφερε επίσης, ότι η βλάβη στο αυτοκίνητο του Φέτελ στο Χόκενχαϊμ δεν είχε καμία σχέση με εκείνη στην Αυστρία.

Ο Ματία Μπινότο απάντησε και στο ερώτημα, αν η καλή εικόνα των δύο Ferrari μέχρι την εγκατάλειψή τους στις δοκιμές του Χόκενχαϊμ είχε να κάνει με τις ιδιαιτερότητες της πίστας ή με τη βελτίωση των αυτοκινήτων. Ο διευθυντής της Scuderia δήλωσε, ότι «πιστεύω, ότι είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο. Θεωρώ, ότι σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει την Pole Position. Aν το είχαμε καταφέρει, θα είχαμε πετύχει κάτι τέτοιο σε τρεις από τους πέντε προηγούμενους αγώνες. Αυτό δείχνει, πόσο αδιάφορα είναι τα χαρακτηριστικά της πίστας, η μέση μας ταχύτητα είναι επαρκής, τουλάχιστον στις κατατακτήριες δοκιμές. Γι αυτό πιστεύω, ότι το αυτοκίνητό μας βελτιώνεται. Είναι κρίμα και είμαστε απογοητευμένοι, επειδή θα είχαμε μπορέσει να παλέψουμε με τα δύο αυτοκίνητά μας στο Q3 για τις θέσεις στις δύο πρώτες σειρές εκκίνησης».

Ο Μπινότο αποκάλυψε επίσης, ότι ο Φέτελ είναι εξίσου απογοητευμένος με τον ίδιο, «όμως γνωρίζει, ότι αύριο μπορεί να κάνει έναν καλό αγώνα. Μακάρι να είναι ένας καλός αγώνας γι αυτόν, ώστε να αναχωρήσει από το Χόκενχαϊμ με καλή διάθεση».

Στο ερώτημα, ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος της Ferrari για τον κυριακάτικο αγώνα, απάντησε ο Μπινότο ως εξής: «Νομίζω, ότι δεν πρέπει να αγνοήσουμε τον παράγοντα βροχή. Εχουμε μία καλή ταχύτητα και θεωρώ, ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτήν και να παλέψουμε για να ανέβουμε θέσεις στον αγώνα. Ο Σεμπάστιαν έδειξε στους προηγούμενους αγώνες, ότι μπορεί να ανέβει από τις πίσω θέσεις προς τα εμπρός. Βεβαίως όχι από εντελώς πίσω, όμως είμαι αρκετά βέβαιος, ότι θα τρέξουμε έναν καλό αγώνα. Τώρα είμαστε ακόμη πιο πεινασμένοι για ένα καλό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!