1-2 η Ferrari στη Γερμανία με «μπροστάρη» τον Φέτελ

Πέτρος Σηφαλάκης
1-2 η Ferrari στη Γερμανία με «μπροστάρη» τον Φέτελ
Το γκαράζ της Ferrari γεμίζει αισιοδοξία ύστερα από τα πολύ καλά αποτελέσματα των οδηγών της, στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών του Χοκενχάιμ.

Πολύ καλά ξεκινάει για τη Ferrari το αγωνιστικό τριήμερο στη Γερμανία, καθώς κατάφεραν να πάρουν τις ταχύτερες θέσεις στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπόρεσε να είναι ο πιο γρήγορος από το ντουέτο οδηγών της Scuderia και ο Σαρλ Λεκλέρ ανέβηκε μέχρι τη δεύτερη θέση, με χρήση της μαλακής γόμας ελαστικών. Πίσω τους ο Λιούις Χάμιλτον, με τον Φερστάπεν στην τέταρτη θέση και τον Μπότας στην πέμπτη.

Οι δύο πιλότοι των ασημένιων βελών πέτυχαν τους γρηγορότερους χρόνους τους με τη μεσαία γόμα, ενώ στην αρχή της περιόδου μόνο, χρησιμοποιούσαν τη μαλακή. Ο Ολλανδός της Red Bull μάλιστα, βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τον Χάμιλτον. Μικρό «παρατράγουδο» είχε ο Μπότας όταν βγήκε από την πίστα, στην αμμοπαγίδα, δεν προκάλεσε όμως κάποια ζημιά στο μονοθέσιο και μπόρεσε να βγει μόνος του από μέσα και να οδηγήσει μέχρι τα pits.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και για οκτώ περίπου λεπτά βγήκε η κόκκινη σημαία ύστερα από την ακινητοποίηση του μονοθεσίου του Μάγκνουσεν. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια υπήρχε πρόβλημα με έναν αισθητήρα και δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Τον τράβηξαν στα pits, διόρθωσαν το θέμα και ξαναβγήκε. Μετά τον πέμπτο Μπότας, είχαμε τους Γκασλί, Σάινθ, Γκροζάν, Στρολ και Ρικιάρντο στις δέκα γρηγορότερες θέσεις. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!