Ρίο Φέρντινταντ: «Πραγματικός πατριώτης ο Χάμιλτον»

Gazzetta team
Ρίο Φέρντινταντ: «Πραγματικός πατριώτης ο Χάμιλτον»
Ο πρώην ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας επέκρινε, όσους αμφισβητούν τον πατριωτισμό του Χάμιλτον, επειδή κατοικεί στο Μονακό και δεν έχει 100% βρετανική προφορά!

Ο Λιούις Χάμιλτον γνώρισε την προηγούμενη Κυριακή την αποθέωση, όταν νίκησε εντός έδρας στο Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, ο οδηγός της Mercedes υφίσταται σκληρή κριτική από αρκετούς συμπατριώτες του, που τον κατηγορούν ότι δεν προβάλλει όσο θα έπρεπε τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ είναι –και για φορολογικούς λόγους- μόνιμος κάτοικος Μόντε Κάρλο. Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 απάντησε στους επικριτές του, ότι και στο παρελθόν ζούσαν άλλοι Βρετανοί οδηγοί στο Πριγκιπάτο, όπως π.χ. ο Μπάτον και δεν είχε σχολιαστεί ποτέ η επιλογή τους. Ο ίδιος τόνισε, ότι νιώθει «απολύτως Βρετανός» και ότι η καρδιά του…κατοικεί στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Χάμιλτον βρήκε ανέλπιστη συμπαράσταση σε αυτήν την υπόθεση από τον Ρίο Φέρντιναντ. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Αγγλίας απάντησε μέσω του Instragram στους επικριτές του πιλότου της Formula 1, αν και παραδέχεται, ότι δεν του αρέσει ο λαμπερός και lifestyle τρόπος ζωής του οδηγού της Formula 1. Ωστόσο, o Φέρντιναντ δεν βρίσκει κανένα λόγο αμφισβήτησης του πατριωτισμού του Λιούις, ενώ δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν θα έπρεπε να υποτιμήσουμε, πόση ασέβεια και ρατσιστικά υπονοούμενα υποκρύπτουν αυτά τα σχόλια». Τελειώνοντας την ανάρτησή του, παροτρύνει ο Φέρντιναντ τους συμπατριώτες του να υποστηρίξουν τον Χάμιλτον λέγοντας ότι «θα έπρεπε να αποθεώσουμε αυτόν τον πρωταθλητή, που είναι ένας από εμάς».

Η υποστήριξη του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή προς το πρόσωπό του, ευχαρίστησε πολύ τον Λιούις Χάμιλτον, που ανέφερε τα εξής: «Μεγάλωσα βλέποντας τον Ρίο, έτσι είναι πραγματικά υπέροχο που έχω την υποστήριξή του, αλλά και την υποστήριξη πολλών άλλων. Μπορώ να κατανοήσω την άποψή του και έχει το δικαίωμα γι αυτήν. Κάθε ημέρα αποτελεί μία ευκαιρία για να ανέβεις ψηλότερα, να λάμψεις, να κάνεις κάτι καινούριο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!