Λιούις Χάμιλτον: «Μην κατηγορείτε τους οδηγούς για την βαρετή Formula 1!»

Δημήτρης Γράτσος
Λιούις Χάμιλτον: «Μην κατηγορείτε τους οδηγούς για την βαρετή Formula 1!»
Ο Βρετανός πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής υπερασπίστηκε τους οδηγούς, καθώς όπως είπε «δεν φτιάχνουν αυτοί τους κανονισμούς».

Ο Λιούις Χάμιλτον συνεχίζει να κυριαρχεί και στο φέτινο πρωτάθλημα, κατακτώντας άλλη μία νίκη, αυτή τη φορά στο γαλλικό Γκραν Πρι, την 79η στην καριέρα του, αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά από τους διώκτες του στο κυνήγι του φετινού τίτλου. Ο Βάλτερι Μπότας απέχει πλέον 36 πόντους από τον Χάμιλτον, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ 76.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι -και πιθανόν όχι άδικα- οι οποίοι θεωρούν ότι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει καταντήσει βαρετή και προβλέψιμη, χωρίς τον ανταγωνισμό ο οποίος θα κρατούσε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο οδηγός της Mercedes δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Αν λένε πως είναι βαρετή η Formula 1, μπορώ να καταλάβω το λόγο. Ωστόσο, μην κατηγορείτε τους οδηγούς, δεν είμαστε εμείς που φτιάξαμε τους κανονισμούς. Ασκούμε πίεση στους αρμόδιους ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει να κάνουν σωστά την δουλειά τους, καθώς έχουν λάβει λάθος αποφάσεις για πολλά χρόνια».

Για να συμπληρώσει ότι η FIA οφείλει να συμβουλεύεται συχνότερα τη γνώμη των οδηγών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πιο ενεργό ρόλο στα θέματα των κανονισμών, για το καλό του αθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!