ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ο Λεκλέρ ζητά εξηγήσεις από τη Ferrari

Ο Λεκλέρ ζητά εξηγήσεις από τη Ferrari

Ο Λεκλέρ ζητά εξηγήσεις από τη Ferrari

Το μεγάλο λάθος της Scuderia δεν «έκατσε» καλά στον Λεκλέρ και είναι έξω φρενών, που δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια καλή θέση εκκίνησης. 

Ο Σαρλ Λεκλέρ φέτος θα συμμετέχει για πρώτη φορά στον αγώνα της πατρίδας του με τη Ferrari όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα φαντάστηκε. Ένα μεγάλο λάθος της Scuderia τον περιορίζει στη 16η θέση εκκίνησης και για αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η ομάδα. Ο Μονεγάσκος αποκλείστηκε από τον teammate του, Σεμπάστιαν Φέτελ, που ήταν κι εκείνος στη ζώνη αποκλεισμού όμως αντιθέτως, είχε την ευκαιρία να τρέξει για ακόμη ένα γύρο και να διεκδικήσει μια θέση στο Q2. Τελικά, ο Φέτελ το έκανε και ο Λεκλέρ έμεινε έξω. 

Ο νεαρός οδηγός, εξήγησε το περιστατικό στις δηλώσεις του και είπε: «Χρειάζομαι εξηγήσεις. Τους ρώτησα αν είναι σίγουροι, αν θα πρέπει να μείνω στα pits. Μου είπαν... νομίζουμε πως ναι. Μετά ρώτησα ξανά. Δεν έπαιρνα πραγματικές απαντήσεις. Είχαμε άπλετο χρόνο να βγούμε έξω ξανά, στην πίστα. Η γεφυροπλάστιγγα δεν ήταν πρόβλημα, δεν είχαμε θέμα που πήγα πιο μπροστά. Είχαμε τα καύσιμα να κάνουμε κι άλλο γύρο, μόνο λάστιχα έπρεπε να αλλάξω. Τίποτα από αυτά δεν ήταν πρόβλημα. Χρειάζομαι εξηγήσεις. Θα πρέπει να ρισκάρω πολύ αύριο στον αγώνα, ίσως να ρισκάρω ακόμη και να συγκρουστώ. Πρέπει να το κάνω όμως και να είμαι ακραίος στις προσπεράσεις μου» είπε ο Σαρλ Λεκλέρ.