Κυρίαρχος ο Μπότας, εξαφάνισε τον ανταγωνισμό στην Αυστραλία!

Γιώργος Βαρίνος
Κυρίαρχος ο Μπότας, εξαφάνισε τον ανταγωνισμό στην Αυστραλία!
Με μια εμφατική εμφάνιση, ο Μπότας έκανε τον καλύτερο αγώνα της ζωής του, εξαϋλώνοντας τους αντιπάλους του. Ο Χάμιλτον στην 2η θέση 21 δευτερόλεπτα πίσω και ο εξαιρετικός Φερστάπεν 3ος! Απογοητευτική η Ferrari...

Αν και περιμέναμε με ανυπομονησία την εκκίνηση της σεζόν, ο πρώτος αγώνας δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε. Μέτριο θέαμα καθώς, η βαρεμάρα, η απουσία προσπεράσεων και μαχών και η απουσία ατυχημάτων που θα ανακάτευαν την κατάταξη, χαρακτηρίζει τον αγώνα ως εξαιρετικά βαρετό.

Ωστόσο ο Μπότας θα τον βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέροντα αφού από την εκκίνηση τέθηκε επικεφαλής και κυριολεκτικά εξαφανίστηκε εμπρός σε τέτοιο βαθμό που ο 2ος Χάμιλτον τερμάτησε 21 δευτερόλεπτα πίσω του! Ο Χάμιλτον δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να πιάσει τον ρυθμό του Μπότας και ήταν αργότερος από τον Φινλανδό σχεδόν σε κάθε γύρο του αγώνα.

Ο Φερστάπεν ενώ ήταν πολύ γρήγορος δεν κατάφερε να αγχώσει τον Χάμιλτον σε κανένα σημείο του αγώνα και έτσι αρκέστηκε σε μια 3η θέση.

Τα δύο μονοθέσια της Ferrari που τερμάτισαν στις θέσεις 5 και 6 απογοήτευσαν τόσο με την απόδοσή τους, όσο και με την μυστική αλλά εξόφθαλμη οδηγία που δόθηκε στον Λεκλέρκ να μην περάσει τον Φέτελ παρόλο που ήταν γρηγορότερος από αυτόν στο τέλος του αγώνα.

Στην 6η θέση τερμάτισε ο Κέβιν Μάγκνουσεν χαροποιώντας την διοίκηση της Haas που τα είχε βάψει μαύρα (όπως το χρώμα του αυτοκινήτου της) μετά την εγκατάλειψη του Γκροζάν. Στην 7η θέση βρίσκουμε τον σταθερό Χούλκενμπεργκ που πήρε κεφάλι στην εσωτερική μάχη με τον Ρικιάρντο εφόσον ο Αυστραλός εγκατέλειψε τον αγώνα. Ο Κίμι κατάφερε μια πολύ καλή 8η θέση, με τους Στρολ και Κβίατ να συμπληρώνουν τις θέσεις της πρώτης 10άδας στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα.

Αυτή είναι η τελική κατάταξη του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!