Ο Χάμιλτον ισοφάρισε άλλο ένα ρεκόρ του Σουμάχερ και του Σένα

Gazzetta team
Ο Χάμιλτον ισοφάρισε άλλο ένα ρεκόρ του Σουμάχερ και του Σένα
Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον μετά την κατάκτηση της 8ης Pole position του στο Γκραν Πρι Αυστραλίας, που τον φέρνει στην πρώτη θέση μαζί με τους Σένα και Σουμάχερ.

Ενθουσιασμένος, αλλά και συγκινημένος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον μετά την κατάκτηση της Pole position στο Γκραν Πρι Αυστραλίας. Ήταν η 84η της καριέρας του στη Formula 1, ενώ να επισημάνουμε ότι ο Βρετανός είναι ανίκητος στις κατατακτήριες δοκιμές της Μελβούρνης από το 2014 και μετά, οπότε μπήκε η Formula 1 στην εποχή των υβριδικών κινητήρων. Ο Χάμιλτον έγραψε άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του κατακτώντας για όγδοη συνολική φορά την Pole position στην Αυστραλία και ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ των Σένα και Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο οδηγός της Mercedes δήλωσε αμέσως μετά τις κατατακτήριες δοκιμές τα εξής: «Τρέμω ακόμα. Ημασταν πολύ κοντά όλοι. Το κοινό ήταν υπέροχο και η ατμόσφαιρα καταπληκτική». Ο Χάμιλτον αιφνιδιάστηκε και ο ίδιος από την απόδοση της Mercedes, καθώς –όπως ανέφερε- «δεν γνωρίζαμε πού βρισκόμασταν μετά τις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης. Βεβαίως ελπίζαμε, ότι θα είμαστε μπροστά».

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 απένειμε τα εύσημα στην ομάδα του για «τη σκληρή δουλειά της» και τόνισε, ότι «ψάχνουμε την τελειότητα». Ο Χάμιλτον υποστήριξε, ότι ο κυριακάτικος αγώνας θα είναι αμφίρροπος, καθώς «οι διαφορές μετά των πρώτων δεκαπέντε οδηγών στις κατατακτήριες ήταν εντός 1,5 δευτερολέπτων».

Στο ερώτημα, πώς νιώθει που ισοφάρισε το ρεκόρ Pole position στην Αυστραλία που κατείχαν μέχρι σήμερα οι Μίκαελ Σουμάχερ και Άιρτον Σένα, απάντησε ο Βρετανός ως εξής: «Δεν μπορώ να πω κάτι. Σήμερα ήταν εδώ η οικογένειά μου. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα φτάσει, εδώ που βρίσκομαι τώρα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!