Βραβείο Λορένζο Μπαντίνι για τον Μπότας (pics & vid)

Gazzetta team
Βραβείο Λορένζο Μπαντίνι για τον Μπότας (pics & vid)
Μια ξεχωριστή ημέρα πέρασε ο Βάλτερι Μπότας στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Λορένζο Μπαντίνι για την περσινή του πορεία στο πρωτάθλημα της F1.

Ακόμη και για έναν πιλότο της Formula 1, η ημέρα που πέρασε ο Βάλτερι Μπότας στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας ώστε να συμμετέχει στην επετειακή εκδήλωση της Minardi και στο ετήσιο μνημόσυνο του Λορένζο Μπαντίνι, ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και αναμφίβολα ξεχωριστή.

Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes AMG F1 παρέλαβε το βραβείο Λορένζο Μπαντίνι καθώς οδήγησε το μονοθέσιο της Mercedes, έως την γενέτειρα του φημισμένου Ιταλού οδηγού της δεκαετίας του 60, ώστε να συμμετέχει στην ετήσια τελετή προς μνήμην του. Στην Ίμολα ο Μπότας είχε βρεθεί ώστε να συμμετέχει στην ημέρα Minardi, που διοργανώνεται από τον Τζιανκάρλο Μινάρντι και φέτος ήταν η τρίτη χρονιά του event.

Μάλιστα φέτος συνδυάστηκε με την απονομή του βραβείου Λορένζο Μπαντίνι, το οποίο απονεμήθηκε για 25η φορά σε μέλος της Formula 1. Φέτος ήταν η σειρά του Βάλτερι Μπότας να πάρει ένα βραβείο το οποίο στο παρελθόν έχουν επίσης λάβει σπουδαία ονόματα του σπορ, όπως ο Μίχαελ Σουμάχερ.

Ο Μπότας πάντως ενθουσιάστηκε ιδιαιτέρως καθώς οδήγησε το μονοθέσιο του 2016 από την Φαένζα στην πόλη Μπριζιγκέλα, κάνοντας μια επαρχιακή διαδρομή στη βόρεια Ιταλία, περίπου 13χλμ. Η υποδοχή της οποίας έτυχε ο Φινλανδός ήταν ξεχωριστή από τους ανθρώπους που τιμούν κάθε χρόνο τη μνήμη ενός σπουδαίου Ιταλού πιλότου, ο οποίος σκοτώθηκε στο Γκραν Πρι του Μονακό το 1967.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!