Με 5 βαθμούς ποινής συνεχίζει ο Φερστάπεν

Gazzetta team
Με 5 βαθμούς ποινής συνεχίζει ο Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν έφτασε τους 5 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια μετά την τιμωρία για την σύγκρουση με τον Φέτελ και πλέον κινδυνεύει.

Προσεκτικός, θέλοντας και μη, πρέπει να είναι από εδώ και στο εξής ο Μαξ Φερστάπεν ο οποίος εκτός από τα δέκα δευτερόλεπτα ποινής στον χρόνο του αγώνα, τιμωρήθηκε επίσης και με δύο βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια και έφτασε τους πέντε.

Σύμφωνα με το σύστημα ποινών, επί της αγωνιστικής άδειας των πιλότων της Formula 1 ή σουπερλισάνς, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται αυτή, ένας οδηγός όταν φτάσει τους 12 βαθμούς ποινής θα στερείται την άδειά του, για τον επόμενο αγώνα.

Ο Φερστάπεν έπειτα τους δύο αυτούς βαθμούς ποινής στην Κίνα, έχει φτάσει τους πέντε για το ημερολογιακό διάστημα των 12 μηνών που μένουν σε ισχύ οι βαθμοί ποινής. Είχε δύο από την σύγκρουση που προκάλεσε με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο στην Ουγγαίρα πέρσι, σε μια αντίστοιχη περίπτωση με τον Φέτελ και άλλον ένα βαθμό για το προσπέρασμα που έκανε στον Ράικονεν στο αμερικανικό Γκραν Πρι του 2017, όταν θεωρήθηκε πως βγήκε εκτός ορίων πίστας και έχασε παράλληλα την τρίτη θέση που είχε κερδίσει από εκείνο το προσπέρασμα.

Πλέον, όπως σημείωσε και ο Τσάρλι Ουάιτινγκ «Ειπώθηκαν πολλά για την περίπτωση του Μαξ, όμως για αυτό υπάρχουν οι βαθμοί ποινής. Πλέον έχει 5 από τους 12 και θα είναι αρκετά πιο προσεκτικός», ήταν τα λόγια του Αλυτάρχη της FIA για την Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!