Αλλάζουν θέση τα φώτα εκκίνησης λόγω Halo

Gazzetta team
Αλλάζουν θέση τα φώτα εκκίνησης λόγω Halo
Το Halo δεν έχει επιφέρει μόνο αισθητικές αλλαγές στα μονοθέσια αλλά και πιο ουσιαστικές με τα φώτα εκκίνησης να χαμηλώνουν για να είναι ορατά από τους οδηγούς.

Χαμηλότερα θα είναι τοποθετημένα τα φώτα εκκίνησης στην πίστα της Μελβούρνης, προκειμένου όλοι οι οδηγοί του grid να έχουν την απαραίτητη ορατότητα σε αυτά για την διαδικασία της εκκίνησης. Κάπως έτσι η FIA και η Liberty Media αναγνωρίζουν στην πράξη, τα μικρά προβλήματα ορατότητας που προκαλεί το Halo.

Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για ένα σημαντικό πρόβλημα, δεδομένου πως η λύση του είναι εύκολη, ωστόσο στο πλαίσιο της προνοητικότητας που απαιτείται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του παγκοσμίου motorsport οι οργανωτές λαμβάνουν τα μέτρα τους. Έτσι το δεύτερο σετ κόκκινων φώτων από το κέντρο του grid όπου ήταν μέχρι τώρα μεταφέρεται πιο μπροστά, ώστε να είναι και αυτό ορατό στον κάτοχο της pole position.

Η ειρωνεία στα παραπάνω είναι πως η θέση που επηρεάζεται περισσότερο από την έλλειψη ορατότητας του Halo, είναι η πρώτη στην εκκίνηση. Το άλλο μέτρο πρόληψης είναι πως όλα αυτά θα δοκιμαστούν στην πράξη στο τέλος των ελεύθερων δοκιμών, όταν οι οδηγοί κάνουν τις δοκιμές για τις εκκινήσεις τους.

Τέλος η FIA συνιστά και στους υπόλοιπους οργανωτές του πρωταθλήματος να χαμηλώσουν τα φώτα εκκίνησης και να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ορατότητας λόγω του Halo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!