Με τρεις ζώνες DRS στο Άλμπερτ Παρκ

Gazzetta team
Με τρεις ζώνες DRS στο Άλμπερτ Παρκ
Με στόχο να υπάρχει πιθανότητα ακόμη περισσότερων προσπεράσεων η FIA δημιουργεί Τρίτη ζώνη DRS για την προσεχή πρεμιέρα της Formula 1 στην Αυστραλία.

Με μια τρίτη ζώνη ενεργοποίησης του DRS η FIA σκοπεύει να δώσει ώθηση στην διαδικασία των προσπεράσεων στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης. Ο αγώνας περιλάμβανε δύο σημεία στα οποί οι πιλότοι των μονοθεσίων μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το DRS, όμως τώρα προτίθεται άλλο ένα το οποίο θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στην ουσία, αλλά υπάρχει πιθανότητα να προσφέρει έναν ακόμη σημείο για προσπέρασμα και στην πράξη.

Για την ακρίβεια η νέα ζώνη ενεργοποίησης DRS έχει τοποθετηθεί στην δεξιά καμπή μετά την 12η στροφή και πριν τη 13η και ενεργοποιείται από τον ανιχνευτή που υπάρχει πριν την 11η στροφή. Μέχρι τώρα υπήρχε μόνος ένας ανιχνευτής απόστασης των μονοθεσίων και ήταν τοποθετημένος λίγα μέτρα πριν τη 14η στροφή. Αυτός ενεργοποιεί τις δύο ήδη υπάρχουσες ζώνες DRS στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού αλλά και στην επόμενη, μικρότερη ευθεία, πριν τη στροφή 3 της πίστας. Η νέα ζώνη θα βοηθά στην πραγματικότητα τα μονοθέσια να πλησιάσουν τα προπορευόμενα τους, πριν τον πρώτο ανιχνευτή, έτσι θεωρητικά θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για προσπεράσματα στις ζώνες DRS που υπήρχαν και πέρσι

Παρόλα αυτά το σημείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί η νέα ζώνη DRS είναι αρκετά πιθανό να φέρει και νέο σημείο προσπεράσεων και αυτό είναι σίγουρα κάτι ενθαρρυντικό για το θέαμα που αναμένεται. Η διαδικασία του DRS περιλαμβάνει μια ειδοποίηση στο τιμόνι, για τους οδηγούς όταν βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη του ενός δευτερολέπτου από το προπορευόμενο μονοθέσιο. Όταν η λυχνία αυτή ανάψει έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την κλίση της πίσω πτέρυγας και να εκμεταλλευτούν την ώθηση που προκύπτει από τη μείωση της τριβής. Μπορούν να ενεργοποιήσουν το DRS μόνο μέσα στις επιτρεπόμενες ζώνες και αυτό ισχύει από την ολοκλήρωση των δύο πρώτων γύρων και έπειτα ή δύο γύρων μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!