Ο Σεργκέι Σιρότκιν αντικαθιστά τον Μάσα στη Williams

Gazzetta team
Ο Σεργκέι Σιρότκιν αντικαθιστά τον Μάσα στη Williams
Η Williams ανακοίνωσε τον οδηγό που θα ενταχθεί στην ομάδα της για τη σεζόν που ακολουθεί, πλάι στον Λανς Στρολ.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Σεργκέι Σιρότκιν λέγεται ο νέος πιλότος που θα τρέξει στην F1 με την ομάδα της Williams Martini Racing, μαζί με τον Λανς Στρολ για το 2018. Ο νεαρός οδηγός είναι 22 ετών, κατάγεται από τη Ρωσία και κατάφερε να εντυπωσιάσει την ομάδα με τις επιδόσεις του στα τεστ ελαστικών του Νοέμβρη, στην πίστα του Άμπου Ντάμπι.

Ο Σιρότκιν θα κάνει το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας, ενώ έχει ήδη συνεργαστεί με τη Renault ως ένας οδηγός εξέλιξης. Στις μικρότερες κατηγορίες, όπως η GP2, ο Ρώσος έχει καταγράψει πολύ καλές επιδόσεις όπως η τρίτη θέση για δύο συνεχόμενα έτη και μάλιστα το 2015, τον επέλεξαν ως τον καλύτερο ρούκι της χρονιάς.

Ο Λανς Στρολ, που θα τρέχει με το ίδιο μονοθέσιο, είπε: «Πρώτα από όλα, να καλωσορίσω τον Σεργκέι στη Williams, ανυπομονώ να τον έχω δίπλα μου στην ερχόμενη σεζόν. Τον γνωρίζω και είμαι σίγουρος ότι θα αναπτύξουμε σύντομα μια σχέση συνεργασίας.

Εγώ είχα πραγματικά απολαύσει το σεζόν μου ως ρούκι στην ομάδα και έχω πολλές στιγμές για να θυμάμαι. Θέλω να πάω γρήγορα στη Βαρκελώνη και να οδηγήσω τη νέα FW41 για πρώτη φορά» ενώ ο Σεργκέι Σιρότκιν πρόσθεσε:

«Το να πω ότι είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που εντάσσομαι σε μια τόσο επιτυχημένη ομάδα όπως η Williams, είναι λίγο! Χρειάστηκε να δουλέψω πάρα πολύ για να φτάσω εδώ που είμαι, όμως πραγματικά με έκανε χαρούμενο και είμαι ευγνώμων. Το αποτέλεσμα που είχα από τις προσπάθειές μου με βοήθησε να πετύχω το όνειρό μου και η ομάδα μπορεί να είναι σίγουρη ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!