Κυρίαρχος ο Χάμιλτον στο Όστιν

Πέτρος Πιτσίνης
Κυρίαρχος ο Χάμιλτον στο Όστιν
O Βρετανός πιλότος της Mercedes άφησε πίσω του τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τον Βαλτερι Μπότας, στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Όστιν.

Με τον Χάμιλτον να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο «έκλεισε» η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Όστιν. Ο οδηγός της Mercedes «έγραψε» ένα εντυπωσιακό χρόνο, με 1 λεπτό και 36,335 δευτερόλεπτα να αρκούν ώστε να συμπληρώσει ένα γύρο.

Χρησιμοποίησε τα πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα το πρωί υπήρχε βροχή στην πίστα. Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari του, ο οποίος είχε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό και στην τρίτη καλύτερη θέση βρέθηκε η δεύτερη Mercedes, με οδηγό τον Βαλτερι Μπότας.

Φερστάπεν και Φαντόρν «έκλεισαν» την κορυφαία πεντάδα και λίγο έξω αυτής έμεινε ο Μάσα και ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Φερνάντο Αλόνσο από την άλλη, μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη McLaren όμως δεν κατάφερε να γράψει έναν χρονομετρημένο γύρο σήμερα, αφού πέρασε την περισσότερη ώρα των ελεύθερων δοκιμαστικών στο γκαράζ, ύστερα από μια υδραυλική διαρροή που τον ταλαιπώρησε. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στον πίνακα που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!