Φερστάπεν: «Μπόνους η δεύτερη θέση»

Νίκος Τσιώκος
Φερστάπεν: «Μπόνους η δεύτερη θέση»
Ο Μαξ Φερστάπεν περίμενε να έρθει η τρίτη θέση στον αγώνα της Αυστρίας και χαρακτήρισε ως μπόνους τη δεύτερη, ειδικά με το συμβάν στον τελευταίο γύρο.

Εκκίνησε όγδοος, όμως ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα της Αυστρίας για να ανέβει στο βάθρο στο... σπίτι της Red Bull. Ο Ολλανδός περίμενε ότι θα έβλεπε την καρό σημαία από την τρίτη θέση και χαρακτήρισε τη δεύτερη ως μπόνους. «Είναι εκπληκτική μέρα. Ήταν συναρπαστικός αγώνας, τον απόλαυσα πολύ.

Ευχαριστώ στα παιδιά, μου έδωσαν εξαιρετικό μονοθέσιο. Περίμενα την τρίτη θέση, η δεύτερη είναι μπόνους. Όλος ο αγώνας ήταν καλός, απομακρυνόμουν από τα μονοθέσια που ήταν πίσω μου. Ακόμα χάνουμε πολύ στις ευθείες, αλλά στις στροφές το μονοθέσιο λειτουργεί καλά. Έκανα ένα μεγάλο κομμάτι με τη μαλακή γόμα.

Οι τελευταίοι γύροι, που συμπεριλάμβαναν λίγη κίνηση, το έκαναν πολύ δύσκολο. Το να έρχομαι δεύτερος με ό,τι συνέβη στον τελευταίο γύρο είναι μπόνους. Επίσης, είναι ωραίο συναίσθημα να τερματίσω δεύτερος εδώ ως πιλότος της Red Bull», είπε ο 18χρονος πιλότος, ο οποίος έδειξε ότι παραμένει προσγειωμένος και δεν... πετάει στα σύννεφα.

«Πάντα μπορείς να βελτιωθείς. Όπως είπα από τον πρώτο αγώνα (με τη Red Bull) στη Βαρκελώνη, ακόμα μαθαίνω. Υπάρχει ρυθμός γενικά και αγώνα με αγώνα γίνομαι καλύτερος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!