ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Νέο δράμα με δύο νεκρούς σε αγώνα μοτοσικλέτας

Νέο δράμα με δύο νεκρούς σε αγώνα μοτοσικλέτας

Νέο δράμα με δύο νεκρούς σε αγώνα μοτοσικλέτας

Δύο αναβάτες 27 και 50 ετών έχασαν τη ζωή τους μέσα στην ίδια ημέρα συμμετέχοντας στον αγώνα μοτοσικλετών στο Isle of Man, όπου ο αριθμός των θυμάτων έφτασε πλέον τους 250!

Συγκλονίζεται ο χώρος των μηχανοκίνητων αθλημάτων από τα θανατηφόρα δυστυχήματα. Την Παρασκευή είχαμε την απώλεια του 24χρονου Ισπανού Λούις Σάλομ στην πίστα της Βαρκελώνης, όπου συμμετείχε στα δοκιμαστικά του αγώνα για το πρωτάθλημα Moto2.

Τώρα επαναλήφθηκε το δράμα εις διπλούν στο βρετανικό νησί Isle of Man, όπου πραγματοποιείται από το 1907 ο φημισμένος αγώνας Τοurist Trophy. Εκεί έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία ημέρα δύο αναβάτες, ο 27χρονος Αυστραλός Ντουάιτ Μπίαρ και ο 50χρονος Άγγλος, Πολ Σούσμιθ.

Ο Aυστραλός συμμετείχε στην κατηγορία Sidecar, όπου κάθεται δίπλα στον οδηγό και συνοδηγός σε ένα ειδικά κατασκευασμένο «καλάθι». Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος διακόπηκε και συνεχίστηκε μετά από περίπου μιάμιση ώρα. Ο συνοδηγός του, Μπέντζαμιν Μπινς, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της πόλης Ντάγκλας στο νησί και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, καθώς έχει τραυματιστεί μόνον στον αστράγαλο.

Ο Μπίαρ ζούσε στο νησί Isle of Man, έκανε το ντεμπούτο του στο Tourist Trophy το 2014 και το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε πετύχει ήταν μία δωδέκατη θέση με συνοδηγό τον πατέρα του Νόελ.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Μπίαρ, συνέβη στον αγώνα άλλο ένα τραγικό περιστατικό, καθώς έχασε τη ζωή του ο Αγγλος Πολ Σούσμιθ στη διάρκεια των δοκιμαστικών του Tourist Trophy. Ο 50χρονος αναβάτης ήταν βετεράνος του ΤΤ, στο οποίο συμμετείχε από το 2005, ενώ πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα το 2011 καταλαμβάνοντας τη 15η θέση στις κατηγορίες Superbike και Senior.

Μετά από αυτά τα τραγικά δυστυχήματα, έφτασε πλέον ο αριθμός των θυμάτων στο Isle of Man TT τους 250. Να σημειώσουμε, ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν πραγματοποιείται σε κλειστή πίστα, αλλά στους δρόμους του νησιού και θεωρείται εξαιρετικά απαιτητικός και επικίνδυνος, καθώς το παραμικρό λάθος ή ατυχία μπορεί να αποβεί μοιραίο για τους αγωνιζόμενους.

Σίγουρα αυτό το αγωνιστικό τριήμερο θα αποτελέσει μία από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία των αγώνων μοτοσικλέτας και οι σκέψεις όλων μας είναι στις οικογένειες των τριών αγωνιζομένων, που έχασαν τη ζωή τους!