ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Τα μάζεψαν στο στούντιο του Top Gear

Τα μάζεψαν στο στούντιο του Top Gear

Τα μάζεψαν στο στούντιο του Top Gear

Μεταφέρθηκε από το στούντιο ο εξοπλισμός της εκπομπής Top Gear, ενώ αρνήθηκε να μηνύσει τον Κλάρκσον ο παραγωγός, στον οποίο είχε επιτεθεί ο παρουσιαστής.

Τελικά φαίνεται ότι δεν θα έχει νομικές συνέπειες η επίθεση του Κλάρκσον στον Όισιν Τίμον, καθώς ο τελευταίος ανακοίνωσε στην αστυνομία ότι δεν επιθυμεί να μηνύσει τον διάσημο παρουσιαστή του Top Gear. Ο Κλάρκσον είχε χτυπήσει στον πρόσωπο τον Τίμον και τον είχε τραυματίσει στα χείλη, θεωρώντας τον υπεύθυνο επειδή δεν μπορούσε να παραγγείλει ένα ζεστό φιλέτο με πατάτες μετά τα γυρίσματα της εκπομπής.
Όπως δήλωσε ωστόσο ο δικηγόρος του βοηθού παραγωγής, «το μόνο που επιθυμεί ο κ. Τίμον, είναι να επιστρέψει στην αγαπημένη του δουλειά στο BBC, όσο το δυνατόν συντομότερα». Μετά την άρνηση του Τίμον θεωρείται πλέον απίθανο, να κινηθεί η βρετανική αστυνομία αυτεπάγγελτα κατά του Κλάρκσον. Μάλιστα ο τελευταίος λέγεται, ότι ζήτησε με μήνυμα, αλλά και προσωπικά, συγγνώμη από τον βοηθό παραγωγής, που έχει δεχτεί πολλές απειλές από φίλους του 54χρονου Βρετανού παρουσιαστή του Top Gear. Ο ίδιος ο Κλάρκσον εξέφρασε χθες την επιθυμία, «να αφήσουν στην ησυχία του τον Όισιν, γιατί δεν φταίει σε τίποτα για ό,τι έγινε».
Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόλυσης του Κλάρκσον, άρχισαν να μαζεύουν όλον τον εξοπλισμό του στούντιο, όπου γίνονταν από το 2002 τα γυρίσματα του τηλεοπτικού σόου. Ετσι επιβεβαιώθηκε έμμεσα, ότι το BBC δεν έχει σκοπό να προβάλλει προς το παρόν τα τρία τελευταία επεισόδια του Top Gear, από τα οποία λείπουν ωστόσο τα γυρίσματα στο στούντιο και υπάρχουν μόνον τα βίντεο με τα θέματα. Εκπρόσωπος του BBC ανέφερε, ότι δεν αποκλείεται να γίνει αυτό στο μέλλον και αποκάλυψε, ότι σχεδιάζεται η προβολή του ανανεωμένου Top Gear για το 2016.
Οι δύο συμπαρουσιαστές του Κλάρκσον θα ακολουθήσουν πιθανότατα τον σταρ της τριάδας στη νέα του δουλειά, μάλιστα ο Τζέιμς Μέι δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «εμείς οι τρεις πάμε πακέτο». Ο Κλάρκσον έχει δεχτεί ήδη διάφορες δελεαστικές προτάσεις από άλλα βρετανικά κανάλια και ιντερνετικές πλατφόρμες. Ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας του απεύθυνε και ο ρώσικος τηλεοπτικός σταθμός ZVEZDA, που ανήκε στο παρελθόν στον Κόκκινο Στρατό και πίσω από τον οποίο λέγεται, ότι βρίσκεται ο ίδιος ο Πούτιν.
Το Top Gear είναι η δημοφιλέστερη τηλεοπτική εκπομπή στον κόσμο και υπολογίζεται, ότι κάθε εβδομάδα την παρακολουθούσαν 350 εκατ. τηλεθεατές σε 170 διαφορετικές χώρες!