Ηλεκτρικό Audi R8 με 450 χλμ. αυτονομία

Ηλεκτρικό Audi R8 με 450 χλμ. αυτονομία
Μαζί με το εκρηκτικό R8 παρουσιάστηκε και η ηλεκτρική του έκδοση e-tron η οποία επίσης εντυπωσιάζει με τις προδιαγραφές της.

Την επίσημη πρεμιέρα του έκανε στη Γενεύη η ηλεκτρική έκδοση του R8. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, με κορυφαίες επιδόσεις. Η ισχύς των δυο ηλεκτρικών κινητήρων του R8 e-tron φτάνει τους 462 ίππους με τη ροπή να αγγίζει τα 920 Nm. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,9 δλ. με το σημαντικότερο στην δεύτερη γενιά του μοντέλου να αφορά την αυτονομία, η οποία αγγίζει πλέον τα 450 χιλιόμετρα.

Ένα νέο σύστημα φόρτισης Combined Charging System (CCS) έρχεται να κάνει τη διαδικασία ταχύτατη, αφού σύμφωνα με την Audi διαρκεί λιγότερο από δυο ώρες. Οι γραμμές του ηλεκτρικού R8 μπορεί να είναι ίδιες με του συμβατικού, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην αεροδυναμική, με τον συντελεστή Cd να είναι τώρα 0,28 έτσι ώστε να είναι πιο αποδοτικό.

Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα που φτάνει τις 92 kWh, ενώ το σχήμα T που έχουν επιτρέπουν την τοποθέτησή τους στο κεντρικό τούνελ και πίσω, κρατώντας έτσι χαμηλότερα το κέντρο βάρους, το οποίο παράλληλα μοιράζουν καλύτερα ανάμεσα στους δυο άξονες προσφέροντας έτσι ισορροπία στην οδική συμπεριφορά.

Αυτή η δεύτερη γενιά του Audi R8 e-tron είναι πιο κοντά στην παραγωγή και πιθανότατα να βγει, αφού μοιάζει πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, με αξιόλογη αυτονομία και κορυφαία τεχνολογία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!