Lamborghini Aventador LP750-4 SV [vid]

Lamborghini Aventador LP750-4 SV [vid]
Με φιλοσοφία που τη θέλει με χαμηλότερο βάρος και περισσότερη δύναμη, η νέα Aventador στην έκδοση Superveloce βάζει φωτιές.

Πρόκειται για την σκληροπυρηνική έκδοση της Aventador με τα διακριτικά SV (Superveloce) που ακολουθούν σε κάθε περίπτωση την φιλοσοφία που θέλει το αυτοκίνητο πιο ισχυρό, αλλά παράλληλα και πιο ελαφρύ. Έτσι, η απόδοση του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων ανέβηκε 50 ίππους, φτάνοντας τώρα τους 750 ίππους στις 8.400 σ.α.λ., με τη ροπή να είναι 690 Nm, ενώ το βάρος μειώθηκε κατά 50 κιλά.

Η χρήση ανθρακονημάτων σε αρκετά σημεία του αυτοκινήτου έφερε αυτό το αποτέλεσμα με την αναλογία κιλών ανά ίππο να είναι τώρα 2,08. Η άγρια Aventador επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. και την τελική της ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα. Αλλαγές έχουν γίνει και στο σύστημα εξαγωγής προκειμένου να βελτιωθεί ο ήχος και να αποκτήσει κάποια επιπλέον dB.

Επιπλέον, βελτιωμένη είναι και κατά 150% όσον αφορά την αεροδυναμική της απόδοση, με την κάθετη που ασκείται να είναι μεγαλύτερη κατά 170% σε σχέση με την «απλή» έκδοση. Τις εξωτερικές αλλαγές που την καθιστούν πιο δυναμική συμπληρώνουν αυτές στο εσωτερικό. Εκεί συναντάμε νέα μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα, υλικό που χρησιμοποιείται και στις πόρτες, ενώ νέος είναι και ο πίνακας οργάνων με TFT οθόνη.

Ειδικά ρυθμισμένο για την SV είναι και το τιμόνι, όπως και η ανάρτηση, με το αυτοκίνητο να πατά σε τροχούς 20 και 21 ιντσών εμπρός πίσω αντίστοιχα και ελαστικά P Zero Corsa ειδικά εξελιγμένα από την Pirelli. Η Lamborghini Aventador SV θα διατίθεται σε έξι χρώματα, με τιμή που φτάνει τα 327.190 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!