Λανσάρισμα του νέου Datsun στη Ρωσία (video)

gazzetta default image fallback
Η Datsun παρουσιάζει το νέο mi-DO, την 5θυρη έκδοση του νέου ιαπωνικού μοντέλου.

Το mi-Do βασίζεται στο σεντάν on-Do, με το οποίο μοιράζεται το ίδιο μεταξόνιο (2.476 χιλ.), το ίδιο πλάτος (1.700 χιλ.) και το ίδιο ύψος (1.500 χιλ.), αλλά έχει μικρότερο μήκος που ανέρχεται στα 3.950 χιλ.

Η Datsun ως θυγατρική της Nissan, εισάγει στην αγορά μοντέλα που δίνουν έμφαση στο χαμηλό κόστος και αποτελούν τις προσιτά οικονομικές προτάσεις της εταιρείας.

Σχεδιαστικά, αυτή η εκδοχή δείχνει πιο αρμονική και σίγουρα πιο νεανική, χωρίς παράλληλα να υστερεί σημαντικά σε πρακτικότητα από το αδελφό μοντέλο.

Με αυτό μοιράζεται επίσης και τον ατμοσφαιρικό 8βάλβιδο κινητήρα των 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 87 ίππους και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων (έξτρα αυτόματο 4άρι) που στέλνει τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς.

Μια ειδική έκδοση, με καλό, ιδανικό για το κρύο της Ρωσίας, δημιούργησε η Datsun για την έκθεση της Μόσχας. Αυτή θα έχει θερμαινόμενα καθίσματα και εξωτερικούς καθρέπτες, ενώ σε επίπεδο ασφάλειας θα διαθέτει δυο αερόσακους και ABS.

Το mi-Do θα είναι διαθέσιμο από το νέο χρόνο, ενώ η σεντάν εκδοχή του on-DO από το Σεπτέμβριο, με τις παραγγελίες που έχουν ήδη δεχθεί οι Ιάπωνες για το συγκεκριμένο μοντέλο να ξεπερνούν τις 3.000.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!