Τετρακίνητη Toyota Supra με 350 ίππους

Τετρακίνητη Toyota Supra με 350 ίππους
Επιστρέφει η Toyota Supra και αναμένεται, όπως και στο παρελθόν, να αναλάβει ρόλο ηγέτη στη γκάμα των σπορ μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας.

Προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα στην Toyota και BMW, η νέα Supra θα διακρίνεται για την τεχνολογία της και τις επιδόσεις της. Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τότε που οι δυο αυτοκινητοβιομηχανίες υπέγραψαν συνεργασία για τη δημιουργία ενός σπορ αυτοκινήτου και αυτό δείχνει πλέον να βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή.

Σύμφωνα με ένα αυστραλιανό και ένα ιαπωνικό περιοδικό αυτοκινήτου, που έχουν πηγές μέσα στην Toyota, η νέα Supra βρίσκεται στα σκαριά, ενώ ετοιμάζεται παράλληλα και ο αντικαταστάτης της Z4.

Παρά το γεγονός ότι η Toyota έχει τον υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα της Lexus στη γκάμας της, δεν αναμένεται να είναι αυτός που θα χρησιμοποιήσει στη νέα Supra.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο κινητήρας που θα δώσει ζωή στο σπορ μοντέλο της θα είναι ο 2λιτρος TwinPower Turbo της BMW, με απόδοση περίπου 240 ίππων, ενώ αυτός θα συνδυάζεται με το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα που χρησιμοποίησε η Toyota στα αυτοκίνητά της στον αγώνα του Le Mans.

Έτσι, με τρία ηλεκτρικά μοτέρ να δίνουν δύναμη στους πίσω, αλλά και στους εμπρός τροχούς, η νέα Supra θα είναι τετρακίνητη με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει κατά προσέγγιση τους 350 ίππους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η αισθητική της νέας Supra ελάχιστη σχέση θα έχει με αυτήν του πρωτότυπου FT-1 concept που μας παρουσίασε στις αρχές του χρόνου η Toyota στην έκθεση NAIAS. Σίγουρα έχουν αρκετό καιρό ακόμα για να καταλήξουν στο σχέδιο της νέας Supra, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα είναι επιθετικό, αφού αυτή δεν αναμένεται να παρουσιαστεί νωρίτερα από το 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!