ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Infiniti Q Inspiration Concept, με σχεδιασμό από το μέλλον! (vid)

Infiniti Q Inspiration Concept, με σχεδιασμό από το μέλλον! (vid)

Infiniti Q Inspiration Concept, με σχεδιασμό από το μέλλον! (vid)

Η Infiniti προοιωνίζει το sedan σχεδιασμό του μέλλοντος με το Q Isnpiration Concept που αναμένεται να προσφέρει την απαραίτητη έμπνευση, όπως λέει και το όνομά του.

Έπειτα από μερικά teaser, πολύ καλλιτεχνικά, που δεν μας έδιναν πλήρη εικόνα για το μοντέλο που θα παρουσίαζε την έκθεση του Ντιτρόιτ, η Infiniti αποκάλυψε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο με έμφαση στο σχεδιασμό. Το Infiniti Q Inspiration Concept είναι ένα από τα πρωτότυπα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Πολλά σχεδιαστικά στοιχεία που δεν έχουμε μάθει στα υπάρχοντα αυτοκίνητα και κυρίως όραμα για το μέλλον, καθώς όλα τα αισθητικά χαρακτηριστικά συνάδουν με την τεχνολογία που θα φέρει το αυτοκίνητο. 

Ξεχωρίζει ασφαλώς το VC Turbo, τεχνολογία που θα κάνει ντεμπούτο για την Inifiniti QX50 του 2019. Πρόκειται για τον υπετροφοδότη μεταβλητού χρονισμού ο οποίος στην περίπτωση του Infiniti Q Inspiration Concept συνδυάζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα. Οι δυνατότητες που έχει το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο είναι ροπή και ιπποδύναμη ενός υβριδικού ή ακόμη και ηλεκτρικού μοντέλου και επίσης την άνεση οι σχεδιαστές να μικρύνουν το χώρο του κινητήρα. 

Πέραν αυτού πάντως με το Infiniti Q Inspiration Concept η εταιρεία παρουσιάζει και την εξέλιξη του PROPilot του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας που θα αρχίσει σταδιακά να μεταφέρεται στα μοντέλα της και δίνει τη δυνατότητα ο οδηγός να αναλαμβάνει τον έλεγχο του οχήματος όταν το επιθυμεί και αντιστοίχως να επιτρέπει πλήρη αυτονομία του αυτοκινήτου όταν εκείνος θέλει να ξεκουραστεί.