Με υβριδικούς κινητήρες κάθε μελλοντική Aston Martin

Gazzetta team
Με υβριδικούς κινητήρες κάθε μελλοντική Aston Martin
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, η βρετανική φίρμα θα βγάλει κάθε μοντέλο της με υβριδικούς κινητήρες στο μέλλον.

Στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων θέλει να μπει σιγά-σιγά η Aston Martin και στην προσπάθεια αυτή σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή όλα τα μοντέλα της με υβριδικούς κινητήρες. Την αποκάλυψη έκανε ο διεθύνων σύμβουλος της βρετανικής φίρμας, Άντι Πάλμερ, ο οποίος τόνισε πως «η εταιρεία θα είναι 100% υβριδική μέχρι τα μισά του 2020».

Μάλιστα, πιστεύει ότι το 25% των πωλήσεων θα έρθει από τα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030. Ωστόσο, η ιστοσελίδα carscoops.com τονίζει πως δε θα... πεταχτούν οι παραδοσιακοί κινητήρες εσωτερικής καύσης, τουλάχιστον προς το παρόν, και ότι θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα τα μοντέλα που θα τους χρησιμοποιούν.

Από εκεί και πέρα, ο Πάλμερ είπε πως η ΑΜ θα εξελίξει τη δική της τεχνολογία στα ηλεκτρικά οχήματα, αντί να πάρει από κάποιον πάροχο ή από τεχνικούς συνεργάτες, όπως η Daimler.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το supercar των Βρετανών, που θα έχει τοποθετημένο τον κινητήρα στη μέση και θα φτάσει το 2020, θα... φορέσει έναν V6, ενώ είναι πιθανό και το ενδεχόμενο μίας ολοκαίνουριας μονάδας ισχύος, με δεδομένο ότι η εταιρεία προσφέρει και τις επιλογές των V8 και V12.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!