H Volvo «προάγει» την Polestar σε κανονική μάρκα

Πέτρος Πιτσίνης
H Volvo «προάγει» την Polestar σε κανονική μάρκα
Επισήμως πλέον, η Volvo ανακοίνωσε πως η Polestar, το αγωνιστικό της παρακλάδι, θα αποτελέσει αυτόνομη μάρκα παραγωγής σπορ ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ακριβώς όπως η BMW, η Mercedes και η VW, έτσι και η Volvo ανακοινώνει ότι δημιουργεί μια νέα μάρκα, που θα παράγει τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα -και συγκεκριμένα αυτά με τις πιο συναρπαστικές επιδόσεις.

Από το 1996 η Polestar επιμελείται τα αγωνιστικά μοντέλα της Volvo και ταυτόχρονα δημιουργεί μηχανικές βελτιώσεις για τα αυτοκίνητα παραγωγής. Το 2015, η εταιρεία εξαγοράστηκε κατά 100% από την Volvo, ενώ πλέον, με νέο διοικητικό συμβούλιο, αποτελεί μια αυτόνομη μάρκα. Αυτή, θα κατασκευάζει σπορ ηλεκτρικά μοντέλα και ταυτόχρονα θα δημιουργεί ειδικές εκδόσεις των Volvo.

Τη διεύθυνση της νέας εταιρείας ως διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο πρώην υπεύθυνος σχεδιασμού Τόμας Ίνγκενλαθ, σε μια κίνηση αναγνώρισης της τεράστιας σημασίας που είχε η πετυχημένη αισθητική προσέγγιση στην εμπορική επιτυχία της νέας σειρά 90 και πλέον και της 60.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volvo η Polestar θα δραστηριοποιηθεί σε όλες τις κατηγορίες μεγέθους, κατασκευάζοντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης, με στόχο τους ενθουσιώδεις οδηγούς παγκοσμίως. Προφανώς αυτά θα βασίζονται στα νέα πλαίσια της Volvo SPA και CMA, που έχουν δημιουργηθεί εξ’ αρχής με πρόβλεψη για φιλοξενία υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μονάδων ισχύος.

Η Polestar υπόσχεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελλοντική γκάμα μοντέλων της το φθινόπωρο του 2017, προφανώς κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης της Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!