Λύσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης από τη Nissan

Λύσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης από τη Nissan

Λύσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης από τη Nissan

Η Νissan συμμετέχει στο πρόγραμμα  CityMakers, για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων μετακίνησης στις πόλεις.

Η Nissan, σε συνέχεια της συνεργασίας της στην Ευρώπη με την NUMA, έναν κορυφαίο “επιταχυντή” νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups),  συμμετέχει μαζί με σημαντικούς εταίρους στο πρόγραμμα  CityMakers , στην πόλη του Παρισιού. Το CityMakers είναι ένα  πρόγραμμα καινοτομίας, διάρκειας 10 μηνών, που σκοπό έχει τον πειραματισμό ώστε να βρεθούν λύσεις μετάβασης σε μια ευέλικτη και βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Ο ταχύς ρυθμός αστικοποίησης δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα για τις πόλεις και τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικότητας των δικτύων μεταφορών. Προκειμένου να προωθηθούν οι  ενδεδειγμένες λύσεις, η Nissan, η NUMA και οι λοιποί εταίροι δημιούργησαν το πρόγραμμα CityMakers, το οποίο φέρνει σε επαφή νεοφυείς επιχειρήσεις, εμπειρογνώμονες, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Οι εταίροι του προγράμματος θα επιλέξουν επτά  νεοφυείς εταιρείες για να εργαστούν πάνω στα ακόλουθα ερωτήματα – προκλήσεις,  που σχετίζονται με τις μεταφορές:

• Πώς γίνεται να προσφερθεί ευχάριστη, αμφίδρομη και πλούσια πληροφόρηση στους επιβάτες ενός οχήματος;

• Πώς θα απλοποιηθεί η χρήση των διαφορετικών μέσων μεταφοράς ενώ ταξιδεύει κάποιος  στην Ile-de-France;

• Πώς θα προωθηθεί η ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων και η σχετική υποδομή τους σε αστικές περιοχές;

• Πώς μπορούν να βελτιωθούν ή να δημιουργηθούν υπηρεσίες κινητικότητας, χάρη στα δεδομένα που παράγονται από αχρησιμοποίητα αυτοκίνητα;

• Πώς θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα του αυτοκινήτου για την παροχή ενός προγνωστικού εργαλείου συντήρησης  των οδικών υποδομών;

• Πώς εξασφαλίζεται το εισόδημα κάποιου που μοιράζεται το όχημα ενός τρίτου σε μια πλατφόρμα, ενώ ενσωματώνει υπηρεσίες κινητικότητας;

Κάθε επιλεγμένη νεοφυής επιχείρηση θα συνεργαστεί με τους φορείς  και τους ειδικούς της κινητικότητας για να αναπτύξει μια καινοτόμο λύση που να ανταποκρίνεται σε μια πρόκληση. Οι εν λόγω start-ups θα έχουν τρεις μήνες για να πειραματιστούν με τις προτεινόμενες  λύσεις τους μέσα στην πόλη του Παρισιού, προτού παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους.

Παράλληλα, οι εταίροι θα οργανώσουν μηνιαίες εκδηλώσεις για την αστική κινητικότητα και την καινοτομία, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις των πόλεων του αύριο.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στο Le Square Innovation Lab σε συνεργασία με τις OuiShare και Silex ID. Το εργαστήριο καινοτομίας  Nissan Innovation Lab - Le Square, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάρτιο του 2017, έχει ως στόχο να καθορίσει νέους τρόπους εργασίας και να διερευνήσει το μέλλον της κινητικότητας,  διευρύνοντας  τους ορίζοντες της φίρμας, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη συνεργασία γύρω από νέα είδη επιχειρηματικής οργάνωσης με “παίκτες” από το γαλλικό  επιχειρηματικό – και όχι μόνο - “οικοσύστημα”.

Τα ονόματα των επτά επιλεγμένων νεοφυών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των προαναφερομένων  προκλήσεων θα ανακοινωθούν στις 28 Σεπτεμβρίου. Η φάση πειραματισμού του προγράμματος θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ οι λύσεις θα παρουσιαστούν τον Ιανουάριο του 2018.