Ηλεκτρικό φορτηγό διανομών από Ford και γερμανικά ταχυδρομεία

Ηλεκτρικό φορτηγό διανομών από Ford και γερμανικά ταχυδρομεία

Ηλεκτρικό φορτηγό διανομών από Ford και γερμανικά ταχυδρομεία

Κινούμενα μέσα στις πόλεις, τα φορτηγά ταχυδρομικών διανομών παράγουν τόνους ρύπων. Στο άμεσο μέλλον όμως, αυτό θα αλλάξει. Τουλάχιστον στη Γερμανία.  

Η θυγατρική της Deutsche Post (Γερμανικά Ταχυδρομεία) StreetScooter GmbH και η Ford-Werke GmbH θα συνεργαστούν στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για χρήση σε υπηρεσίες διανομών.

Η Deutsche Post έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά της στα μικρά van με τη σχεδίαση και κατασκευή του StreetScooter μηδενικών ρύπων. Πλέον, οι δύο εταίροι ενώνουν τις προσπάθειές τους στην κοινή εξέλιξη ενός μεγαλύτερου οχήματος. Το πλαίσιο του Ford Transit θα αποτελέσει τη βάση, πάνω στην οποία θα προστεθεί ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μπαταρία, ενώ η  δομή του αμαξώματος θα πληροί τις προδιαγραφές των Deutsche Post και DHL Paket.

Η έναρξη παραγωγής προγραμματίζεται για τον Ιούλιο του 2017. Πριν το τέλος του 2018 τουλάχιστον 2.500 οχήματα θα υποστηρίξουν τις υπηρεσίες αστικών διανομών του Deutsche Post DHL Group. Με τέτοιο όγκο, η κοινοπραξία θα γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας για διανομές μεσαίου τύπου στην Ευρώπη.

Επιπλέον της νέας γραμμής συναρμολόγησης η υπάρχουσα παραγωγή των μοντέλων StreetScooter θα επεκταθεί σημαντικά όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Η StreetScooter GmbH σχεδιάζει την παραγωγή 20.000 μονάδων ετησίως αυτού του επιτυχημένου, μικρού ηλεκτρικού van διανομών σε διαφορετικές εκδόσεις στο Aachen και σε μία άλλη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Σήμερα κυκλοφορούν ήδη 2.500 StreetScooter για τη Deutsche Post σε όλη τη Γερμανία. Όλο και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές από άλλες υπηρεσίες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους ή έχουν ήδη παραλάβει τα StreetScooters για να μετατρέψουν τη λειτουργία των στόλων τους σε μηδενικών ρύπων.

Η Ford με το Deutsche Post DHL Group μοιράζονται τον ίδιο στόχο: μείωση των εκπομπών ρύπων και δημιουργία νέων κυκλοφοριακών λύσεων στις μετακινήσεις του μέλλοντος. Η νέα συνεργασία είναι ένα σημαντικό και χειροπιαστό βήμα στην επίτευξη αυτών των στόχων.