Ηλεκτρικά που θα φορτίζουν εν κινήσει από την Renault

Ηλεκτρικά που θα φορτίζουν εν κινήσει από την Renault
Τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θα μπορούν να φορτίζουν κινούμενα με ταχύτητα έως 100 χλμ./ώρα, παρουσίασε η γαλλική εταιρεία.

Στο μέλλον, είναι πολύ πιθανό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μην χρειάζεται να συνδέονται στην πρίζα. Αυτό υπόσχεται η νέα τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης εν κινήσει, που παρουσίασαν από κοινού η Renault, η Qualcomm Technologies και η Vedecom.

Δημιουργώντας ένα «διάδρομο» στο οδικό δίκτυο, τον οποίο ακολουθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο εν κινήσει, θα μπορεί να φορτίζεται επαγωγικά. Προς το παρόν, ο δρόμος αναφοράς που δημιουργήθηκε κοντά στο Παρίσ, έχει μήκος 100 μέτρων και θα χρησιμοποιηθεί, μαζί με ένα στόλο από ηλεκτρικά Renault Kangoo E.Z. τα οποία θα διαθέτουν την ανάλογη τεχνολογία, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τη πρακτική, οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της πρότασης.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Η νέα τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης εν κινήσει ονομάζεται «δυναμική ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων» (dynamic wireless electric vehicle charging – DEVC) και εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα FABRIC, που χρηματοδοτεί την έρευνα πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, ως μελλοντική λύση βιώσιμης ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης διαθέτουν σήμερα πολλές μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο, το φορτίο που απαιτείται για την ασύρματη φόρτιση των μπαταριών ενός αυτοκινήτου είναι πολύ μεγάλο και απαιτείται επιπλέον έρευνα πως αυτό μπορεί με ασφάλεια και χωρίς –πιθανές- επιπτώσεις σε ανθρώπους και περιβάλλον, να λαμβάνεται ασύρματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, που θα λύσει πολλά από τα σημερινά μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!