Γιατί η Skoda συρρίκνωσε το Kodiaq;

Πέτρος Πιτσίνης
Γιατί η Skoda συρρίκνωσε το Kodiaq;
Η ώρα της αλλαγής του μικρού – μεσαίου SUV της τσέχικης φίρμας, του Yeti, πλησιάζει, με τον αντικαταστάτη του να έχει ένα πολύ διαφορετικό αισθητικό προφίλ.

Ξεχάστε το ολίγον παράξενο Skoda Yeti πρώτης γενιάς, το οποίο όμως είχε και ένα μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, που είχαν να κάνουν κυρίως με την πρακτικότητα και την ευχρηστία.

Το δεύτερης γενιάς Yeti θα είναι πολύ πιο συμβατικό οπτικά και πολύ πιο κοντά στα πρότυπα των SUV του ανταγωνισμού. Θα μοιάζει επίσης με το μεγαλύτερο αδελφό του, το Kodiaq, όχι όμως όσο θέλουν να φαίνεται, με το σχετικά «αόρατο» καμουφλάζ που έχουν χρησιμοποιήσει, οι Τσέχοι.

Αν κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι το υπό εξέλιξη Yeti έχει πολλή παράλλαξη σε φώτα και προφυλακτήρες, ώστε να… μοιάζει στο Kodiaq. Προφανώς για να μην δίνει πολύ σημασία ο υπόλοιπος κόσμος αλλά και για να μπερδευτούν οι «κατάσκοποι – φωτογράφοι».

Το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο copy paste του Kodiaq, όσο αφήνει να φανεί το καμουφλαρισμένο όχημα. Ωστόσο δεν θα είναι και κάτι πολύ διαφορετικό από ότι ήδη έχουμε δει σε Ateca και Tiguan. Όλα αυτά τα μοντέλα του group VW μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο MQB, το οποίο, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραιτήτως και οπτικές συγγένειες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι παραλλαγή αυτού του πλαισίου χρησιμοποιεί και το Audi TT.

Από τις εξωτερικές διαστάσεις ωστόσο και τη διάταξη των όγκων, είναι προφανές ότι η Skoda δεν συνεχίζει την τάση έντονης διαφοροποίησης με τα παραπλήσια μοντέλα των μαρκών του Ομίλου, όπως είχε κάνει στο σημερινό Yeti και στο παλιότερο πολυμορφικό της μοντέλο, το Roomster.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε είναι σημαντικά αυξημένες διαστάσεις, τόσο σε μήκος, όσο και σε πλάτος και κάποιες ιδιαίτερα πρακτικές λύσεις που θα κάνουν πράξη τη Simply Clever λογική της Skoda. Η οποία εκφράζεται σε κάθε μοντέλο της, άλλοτε με έξυπνες θήκες και άλλοτε με ιδιαίτερα στοιχεία εξοπλισμού που έχουν στόχο τη μεγιστοποίηση της πρακτικότητας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!