Στο... σφυρί η ΕΛΒΟ

Gazzetta team
Στο... σφυρί η ΕΛΒΟ
Σε κίνδυνο βρίσκεται το μέλλον της ΕΛΒΟ και των εργαζομένων της, καθώς θα μπει λουκέτο, αν δεν πουληθεί σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου φαίνεται ότι βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Αυτό διότι έχει ξεκινήσει δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη πώληση της εταιρείας, κάτι που αν δεν επιτευχθεί, τότε θα μπει λουκέτο και οι 340 εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο.

Για την ακρίβεια, δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις πλευρές, που θα επιχειρήσουν να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, το οποίο ανήκει στο δημόσιο και αγγίζει το 85,49%, με τον διαγωνισμό να γίνεται από την εταιρεία Ernst & Young, που είναι υπεύθυνη για τον εκκαθαρισμό της ΕΛΒΟ και η οποία είχε επιχειρήσει να την αγοράσει και τον Οκτώβριο του 2014, αλλά στο τέλος άλλαξε το Υπόμνηνα Προσφοράς, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει το... deal.

Ωστόσο, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει ως τιμή εκκίνησης τα 10 εκατομμύρια ευρώ και πως θα πρέπει να καταθέσει την προσφορά του μέχρι τις 15 Μαΐου στις 17:00 το απόγευμα.

Βέβαια, σε αυτή την ενέργεια δεν μένουν με... σταυρωμένα τα χέρια οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα κάνουν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και πορεία διαμαρτυρίας προς του Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης την Πέμπτη (27/4) στις 9:00 το πρωί, με σκοπό να συναντηθούν με την επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Αυτό που μας έχουν πει είναι ότι το ένα τρίτο των εργαζομένων, περίπου 100 άτομα, ενδέχεται να φύγουν, αφού μόνο τα δύο τρίτα δεν κινδυνεύουν», είπε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, Θόδωρος Αλιόγκας. Τέλος, να σημειωθεί ότι το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΒΟ διαιρείται τη σήμερον ημέρα σε 1157900 μετοχές, με 340 ανθρώπους να κινδυνεύουν να μείνουν... ορφανοί από δουλειά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!