Χτύπησε στις μπαριέρες με τον αυτόματο πιλότο (vid & pics)

Νίκος Τσιώκος
Χτύπησε στις μπαριέρες με τον αυτόματο πιλότο (vid & pics)
Ο οδηγός ενός Tesla χτύπησε στις μπαριέρες σε αυτοκινητόδρομο του Τέξας, ενώ είχε θέσει σε λειτουργία τον αυτόματο πιλότο.

Είναι να μη σου τύχει! Ο οδηγός ενός Tesla είχε θέσει σε λειτουργία τον αυτόματο πιλότο, όμως δε γλίτωσε από το ατύχημα, καθώς χτύπησε στις μπαριέρες σε αυτοκινητόδρομο του Τέξας. Για κάποιο λόγο το σύστημα δεν είδε την αλλαγή κατεύθυνσης του δρόμου και το όχημά του δεν άλλαξε πορεία.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, με τον οδηγό ευτυχώς να μην τραυματίζεται και να περιγράφει το συμβάν. «Οδηγούσα στην αριστερή λωρίδα σε αυτοκινητόδρομο δύο λωρίδων.

Το αυτοκίνητο έχει αυτόματο πιλότο πρώτης γενιάς και δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα. Ήταν σε λειτουργία και δεν μου έδωσε προειδοποίηση. Δε διάβασε σωστά τον δρόμο και χτύπησε στην μπαριέρα. Αφού άνοιξαν οι αερόσακοι, βγήκε καπνός και το αυτοκίνητό μου σταμάτησε.

Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε και εγώ γλίτωσα με μερικές μελανιές. Ο δρόμος πήγαινε προς τα δεξιά και αυτό συνέχισε ευθεία. Με αυτό, εννοώ ότι οι αισθητήρες δεν έπιασαν την αλλαγή κατεύθυνσης», ήταν τα λόγια του.

Πάντως, από την Tesla σχολιάστηκε πως ο αυτόματος πιλότος αποτελεί βοηθητικό σύστημα για τον οδηγό και δεν αναλαμβάνει την οδήγηση, κάτι που σημαίνει ότι τα χέρια θα πρέπει να είναι στο τιμόνι σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!