Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα;

Νίκος Τσιώκος
Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα;
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Μαυραγάνη, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ να επιβάλλονται ανάλογα με το εισόδημα του κάθε παραβάτη.

Έναν καινούριο νόμο ενδέχεται να εφαρμόσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς τσεκάρει την περίπτωση να τιμωρούνται οι παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ανάλογα με το εισόδημα του κάθε παραβάτη.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Υφυπουργού, Νίκου Μαυραγάνη, ο οποίος είπε ότι: «Ένα πρόστιμο 30 ή 50 ευρώ δεν έχει την ίδια επίπτωση σε ένα εισόδημα 10.000 ευρώ, όπως σε ένα εισόδημα 50.000 ή 100.000 ευρώ».

Μάλιστα, όπως αναφέρει, το Υπουργείο εξετάζει και το ενδεχόμενο να ισχύσει η «κοινωνική θητεία» για όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα, με θανάσιμες ή βαριές σωματικές βλάβες. «Μετά την εργασία τους να προσφέρουν στην απάλειψη του πόνου προσφέροντας κοινωνική εργασία».

Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει την πρότασή του και θα τη συζητήσει σε ειδική επιτροπή του ΟΗΕ, που θα συνεδριάσει στη Μάλτα στις 28 Μαρτίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!