Οι συμμορίες dirt bike τρομοκρατούν τη Νέα Υόρκη (pics)

Νίκος Τσιώκος
Οι συμμορίες dirt bike τρομοκρατούν τη Νέα Υόρκη (pics)
Ο 40χρονος φωτογράφος από το Μπρονξ, Ντέιβιντ Ντελγκάδο, παρουσιάζει με το δικό του τρόπο πώς οι συμμορίες dirt bike τρομοκρατούν τη Νέα Υόρκη και αψηφούν τους νόμους.

Αρκετή δουλειά έχει η αστυνομία της Νέας Υόρκης με τις συμμορίες dirt bike, οι οποίες τρομοκρατούν τη Νέα Υόρκη με τα... κόλπα τους και τους παράνομους αγώνες και αψηφούν κάθε νόμο. Όλα αυτά, μάλιστα, παρουσιάζονται μέσα από τον φακό του 40χρονου από το Μπρονξ, Ντέιβιντ Ντελγκάδο, ο οποίος εκτός από dirt biker είναι και φωτογράφος για να έχει τη δυνατότητα να δείξει στον κόσμο μία διαφορετική ζωή.

«Αψηφούν τους νόμους, δε σέβονται την αστυνομία και πραγματικά το ζουν. Συνήθως μας κυνηγούν, όμως και πάλι έχουμε άδειες και ασφάλεια. Αυτοί οι τύποι τρέχουν χωρίς κράνη, άδειες, ασφάλεια. Επίσης, οδηγούν τετράτροχα οχήματα παντός εδάφους και εστιάζουν περισσότερο στην αλληλεγγύη της ομάδας, παρά στον ανταγωνισμό.

Ένας θα σκοτωθεί και οι υπόλοιποι θα πουν ''έτσι είναι η ζωή της μοτοσικλέτας''», εξηγεί στους New York Times ο Ντελγκάδο. Πάντως, πέρυσι η αστυνομία κήρυξε πόλεμο στους dirt bikers και προέβη σε εκατοντάδες συλλήψεις και σε πάνω από 600 κατασχέσεις μοτοσικλετών, εκ των οποίων πολλές καταστράφηκαν.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα στους χαζούς και στους ανόητους, που επιμένουν να λειτουργούν αυτά τα παράνομα οχήματα στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στα πάρκα και στα συγκροτήματα κατοικιών δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά κυρίως για τον κόσμο.

Αυτές οι μοτοσικλέτες και οι αναβάτες τους είναι απειλή», δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπιλ Μπράτον. Πάντως, οι dirt bikers συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δράση τους, με τις αρχές να προσπαθούν να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο έργο που έχουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!