Φουλάρουν τις μηχανές για το σιρκουί στη Ρόδο

Πέτρος Πιτσίνης
Φουλάρουν τις μηχανές για το σιρκουί στη Ρόδο
Με δεκάδες supercar να συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου, πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το test event της αναβίωσης του ιστορικού σιρκουί.

Με το σύνθημα, «Γιατί το Μονακό και όχι η Ελλάδα; Γιατί το Μόντε Κάρλο και όχι η Ρόδος;», η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit , υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Test Event, μια από τις πρώτες εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο νησί, με αποκορύφωμα την αναβίωση μετά από μισό αιώνα του θρυλικού αγώνα ταχύτητας Ρόδου. Το SpeedSector με ιδιαίτερη χαρά έφερε στο νησί μια πλειάδα supercars δίνοντας σάρκα και οστά στην ιδέα του πρώτου Test Event στο σμαραγδένιο Νησί των Ιπποτών.

Το Σάββατο το πρωί οι οδηγοί των αυτοκινήτων ξεκίνησαν από την πλατεία μπροστά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να κάνουν έναν πρώτο αναγνωριστικό γύρο της διαδρομής με πρώτο προορισμό και στάση το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Στη συνέχεια οι οδηγοί κατηφόρισαν το πλακόστρωτο των Ιπποτών και κατέληξαν στην πλατεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εκεί, μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα, έμειναν μέχρι το απόγευμα, όπου χιλιάδες παρευρισκόμενοι κατέκλυσαν την πλατεία.

Την Κυριακή το πρωί η Ρόδος είχε βάλει τα γιορτινά της για τα φώτα της εκκίνησης του πρώτου Test Event του Rhodes Circuit, μετά από μισό αιώνα σιωπής. Πρώτοι στη γραμμή εκκίνησης ήταν οι Ρόδιοι ιππείς του Ιππικού Ομίλου Κάδμος. Πίσω από του ιππείς ακολουθούσαν τα μέλη της Λέσχης Μοτοσυκλέτας «ΙΚΑΡΟΣ» με τις μοτοσυκλέτες τους.

Οι θεατές, που υπολογίστηκαν ότι ήταν πάνω από 15 χιλιάδες, είχαν από νωρίς πιάσει θέσεις δεξιά και αριστερά του δρόμου. Όταν ο πρώτος κινητήρας πήρε μπροστά ο ενθουσιασμός του κόσμου κτύπησε κόκκινο. Τα πληρώματα ξεκίνησαν για τον πρώτο γύρο της διαδρομής και τα φλας των φωτογραφικών μηχανών δεν σταμάτησαν στιγμή. Όλοι ήθελαν να απαθανατίσουν την ιστορική στιγμή.

Ανάμεσα στους θεατές, εκτός από τους πολίτες της Ρόδου, βρέθηκαν και αρκετοί δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ του ειδικού Τύπου, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γεγονός, ενώ παραβρέθηκε και η διεθνούς φήμης γιατρός του WRC Ελευθερία Μετάνια, που την εμπιστεύονταν όλες οι εργοστασιακές ομάδες και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ράλι. Μετά το ζωντάνεμα της θρυλικής διαδρομής του Rhodes Circuit με το πετυχημένο Test Event, τα Super Cars στάθμευσαν την πλατεία μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας δίνοντας ξανά την ευκαιρία σε Ροδίτες και τουρίστες να τα θαυμάσουν από κοντά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κυρίως ο περιφερειάρχης κ Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος εξ αρχής πίστεψε στην αναβίωση του θρυλικού σιρκουί, με αρωγούς για την υλοποίησή του τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, δεν έχουν στιγμή σταματήσει να τονίζουν τη σπουδαιότητα, από τη δημοσιότητα σε όλο τον πλανήτη, ενός τέτοιου γεγονότος, που εκτός από την αύξηση του τουρισμού σε χαμηλή για το νησί περίοδο, θα τονώσει και την τοπική οικονομία.

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου τα πληρώματα που πήραν μέρος στο Test Event επισκέφτηκαν με τα λαμπερά αυτοκίνητά τους τη Νέα Μαρίνα Ρόδου δίνοντας έτσι έμφαση στον στόχο του μεγάλου εγχειρήματος του Rhodes Circuit, που δεν είναι άλλος από την προσέγγιση τουρισμού υψηλού επιπέδου.

Το πρώτο Test Event κρίθηκε απόλυτα πετυχημένο και για το μεγάλο αριθμό θεατών που παρακολούθησε το γεγονός και για την άψογη οργάνωση. Ο στόχος της Ρόδου έγινε σαφής σε όλους και είναι το Rhodes Circuit να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους διεθνείς αγώνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!