Βολφ: «Και θέλουμε και δεν θέλουμε»

Πέτρος Πιτσίνης
Βολφ: «Και θέλουμε και δεν θέλουμε»
Οι ετερόκλητες δηλώσεις του διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, δείχνουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται με την αποχώρηση του Ρόσμπεργκ.

Βερλάιν ή Αλόνσο στη θέση του Ρόσμπεργκ; Σε αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση ούτε ο καταλληλότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο Τότο Βολφ.

Τις προηγούμενες ημέρες, είχε δηλώσει στο SKY ότι πρωταθλητής Αλόνσο είναι μέσα στις προθέσεις της Mercedes. Με νεότερες δηλώσεις του όμως στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, ο Βόλφ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον Ισπανό οδηγό ανάφερε ότι:

«Δεν θέλουμε να έρθουμε σε προστριβή οι δικαστική διαμάχη με άλλη ομάδα. Σεβόμαστε τα συμβόλαια των άλλων οδηγών, όπως θέλουμε και οι δικοί μας οδηγοί να σέβονται τα δικά τους. Ωστόσο υπάρχει και η πιθανότητα να έρθουμε σε συμφωνία με μια άλλη ομάδα και τον οδηγό της. Δεν αποκλείω αυτό το ενδεχόμενο».

Όσον αφορά στον Βερλάιν, είναι ήδη εκφρασμένη η προτίμηση του Βολφ στο πρόσωπό του. Ταυτόχρονα όμως, δεν έκρυψε το γεγονός ότι θα ήθελε να έχει λίγη περισσότερη εμπειρία, πριν υποστεί το βαρύ φορτίο της οδήγησης για μια ομάδα που κυνηγά μόνο την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Όπως ο ίδιος είπε: «Αν μπορούσα να ζητήσω κάτι από τον Άγιο Βασίλη, θα παρακαλούσα ο Βερλάιν να είχε μια δύο ακόμα χρονιές με μια ομάδα μεσαίου δυναμικού πριν έρθει στην Mercedes. Αλλά δυστυχώς με τις ευχές δεν έχεις συνήθως αποτέλεσμα. Έτσι, θα πρέπει να κάνουμε ίσως κάποιο συμβιβασμό. Ή να πάρουμε και εμείς μια γενναία απόφαση, όπως γενναία ήταν η απόφαση του Ρόσμπεργκ».

Σε σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες εξελίσσεται λοιπόν η αντικατάσταση του φετινού παγκόσμιου πρωταθλητή και, όπως λέει και Βολφ, πιθανώς μια γενναία απόφαση ίσως να μην περιλαμβάνει καμία από τις προφανείς επιλογές οδηγών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!