Ο «Γιατρός» δεν θέλει τον Βινιάλες

Γιώργος Βαρίνος
Ο «Γιατρός» δεν θέλει τον Βινιάλες
Μετά την εκπληκτική ταχύτητα που επέδειξε ο πρώην αναβάτης της Suzuki στις δοκιμές με τη Yamaha, ο Ρόσι δήλωσε ότι θα προτιμούσε για συνάδελφο τον… Πεντρόζα.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι ο κορυφαίος πολυνίκης στο MotoGP, ο πιο έμπειρος και ο πιο λαοφιλής αναβάτης. Αυτό, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει από το να βλέπει με δέος, μερικές φορές, τη νέα γενιά αναβατών, που εκπροσωπούν κυρίως ο Μάρκεζ και ο νέος συναθλητής του, ο Μάβερικ Βινιάλες.

Αμέσως μετά την πρώτη ημέρα δοκιμών του Ισπανού team mate του με την Yamaha, ο Ρόσι έσπευσε να εξάρει την ταχύτητά του. Πλέον όμως, μεταξύ σοβαρού και αστείου, δεν κρύβει την ανησυχία του ότι ο μεταξύ τους ανταγωνισμός ίσως φέρει τριβές, ανάλογες με αυτές που είχε με τον Λορένθο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Βαλεντίνο Ρόσι δήλωσε πως: «Με τον Βινιάλες πίστευα ότι θα έχω λιγότερα προβλήματα, όμως μετά τις πρώτες δοκιμές στη Βαλένθια διαπίστωσα ότι στην καλύτερη περίπτωση, θα μου δημιουργήσει να ίδια προβλήματα με τον Λορένθο. Θα προτιμούσα να έχω στην ομάδα κάποιον σαν τον Πεντρόζα. Πιο μεγάλο σε ηλικία».

Η φαρμακερή γλώσσα του «γιατρού» δεν άφησε ανέγγιχτο ούτε τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Μαρκ Μάρκεζ. «Ευτυχώς δεν είναι ο Μάρκεζ στην ομάδα μου. Τον σέβομαι ως αναβάτη, καθώς ποτέ δεν εγκαταλείπει και είναι πολύ γρήγορος. Ίσως υπερβολικά γρήγορος μερικές φορές».

Κρύβουν τα λόγια του Ρόσι ζήλεια; Θα μπορούσε να είναι έτσι, καθώς στα 37 χρόνια του και μετά από 7 πρωταθλήματα στο MotoGP και 9 συνολικά, βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Από την άλλη μεριά, κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης των οδηγών φέτος και να νικήσει στα ίσια τον πολύ νεότερό του Λορένθο, αποδεικνύοντας ότι εκτός από ταχύτητα, έχει και κίνητρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!