Το νέο Renault Megane έρχεται σε χρώμα… Rafale!

To νέο αμιγώς ηλεκτρικό crossover θα αφιχθεί στην Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι, προσφέροντας αυτονομία έως 470 χλμ.

Το Megane, ένα από τα πλέον σημαντικά μοντέλα της Renault τις τελευταίες δεκαετίες, αναλαμβάνει να συμβολίσει τη νέα εποχή της γαλλικής μάρκας. Από ένα hatchbach με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, μεταμορφώθηκε σε ηλεκτρικό crossover. Το Megane E-Tech, όπως είναι πλέον το όνομά του, βασίζεται στην αποκλειστική για ηλεκτρικά μοντέλα πλατφόρμα CMF-EV της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Το μήκους 4,21 μέτρων μηδενικών ρύπων αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος και δύο μπαταρίας, καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες μετακίνησης. Η βασική έκδοση εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 130 ίππων και μπαταρία χωρητικότητας 40 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 300 χλμ. Η πιο ισχυρή έκδοση διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων, ο οποίος λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία 60 kWh, με την μέγιστη αυτονομία να φθάνει τα 470 χλμ. Η άφιξη του Megane E-Tech στην Ελλάδα αναμένεται το προσεχές καλοκαίρι, ενώ οι τιμές του θα ανακοινωθούν την άνοιξη.

Ένα από τα χρώματα λανσαρίσματος του νέου Megane είναι το ανοικτό γκρι στο αυτοκίνητο των φωτογραφιών. Η Renault ονομάζει το χρώμα ως «Rafale Grey», το οποίο παραπέμπει ευθέως στο καμουφλάζ των γαλλικών μαχητικών. Πρόσφατα, έφθασαν στην Ελλάδα τα πρώτα 6 από τα συνολικά 18 Rafale που θα αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία.