MotoGP: Κίνδυνος να συρρικνωθεί λόγω πανδημίας σε 19 Grand Prix

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Κίνδυνος να συρρικνωθεί λόγω πανδημίας σε 19 Grand Prix
Η Dorna ξεκαθάρισε πως το MotoGP δεν θα ταξιδέψει σε χώρες με περιορισμούς το 2022.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM) σε συνεργασία με την Dorna έκαναν ό,τι ήταν δυνατό το 2020 να κρατήσουν το πρωτάθλημα MotoGP πραγματοποιώντας 13 αγώνες. Το 2021 η κατάσταση βελτιώθηκε και είχαμε 18 αγώνες, παρότι ο θεσμός ταξίδεψε εκτός Ευρώπης μόνο στην Αμερική και το Κατάρ. Για το 2022 η Dorna έχει σχεδιάσει ένα πολύ δελεαστικό αγωνιστικό πρόγραμμα με 21 αγώνες και επίσκεψη σε χώρες όπως η Φινλανδία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Ταϊλάνδη. Τα πράγματα ωστόσο με την μετάλλαξη "Ο" της Covid-19 έχει δημιουργήσει πάλι πονοκέφαλο στους ανθρώπους της Dorna οι οποίοι ήδη καταστρώνουν εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Δεν κρύβουν μάλιστα ότι ο στόχος για το 2022 είναι να έχουμε το λιγότερο 19 Grand Prix.

motogp

Ο Καρμένο Εθπελέτα, CEO της Dorna, γνωρίζει ότι η κατάσταση ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί και αν υπάρξουν προβλήματα τότε θα δράσει ανάλογα. Ο ισχυρός άνδρας του MotoGP, μιλώντας στο Agency EFE Forum τόνισε πως αν υπάρχει καραντίνα σε χώρες που είναι να ταξιδέψει το πρωτάθλημα τότε απλά δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας. «Αν μας πει κάποια χώρα ότι έχει καραντίνα 14 ημερών, τότε η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι», σχολίασε ο Εθπελέτα. «Για τα υπόλοιπα, δηλαδή για πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς και πέρυσι τα κάναμε. Ήταν σημαντικό που πέρυσι ταξιδέψαμε στις ΗΠΑ καθώς ήταν ένα σημαντικό τεστ για όλες τις χώρες", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Dorna. Η αλήθεια είναι ότι χώρες όπως η Αυστραλία και Ιαπωνία συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατάσταση καραντίνας, ωστόσο υπάρχει ελπίζω πως μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που θα ταξιδέψει το πρωτάθλημα εκεί θα έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα.

motogp ezpeleta

Όσο για την Ταϊλάνδη, η κατάσταση για την ώρα είναι δύσκολη με την μετάλλαξη "Ο", ωστόσο υπάρχει έλεγχος της κατάστασης. Μάλιστα οι προγραμματισμένες δοκιμές στις αρχές Φεβρουαρίου στη Μαλαισία και την Ινδονησία θα είναι το ιδανικό τεστ για να δούμε αν είναι εφικτή η πραγματοποίηση μεγάλων γεγονότων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. "Οι δοκιμές στη Μαλαισία και την Ινδονησία θα αναδείξουν τη σημερινή κατάσταση. Στόχος μας φέτος είναι να κάνουμε 19 GP. Έχουμε βάλει στο ημερολόγιο 21 GP διότι έχουμε συμβόλαια που τρέχουν, αλλά μπορεί κάποιο να μην μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Στόχος λοιπόν είναι τα 19 GP το 2022».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!