Ηλεκτροκίνηση: Οι Γερμανοί θέλουν 15 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους μέχρι το 2030

Ηλεκτροκίνηση: Οι Γερμανοί θέλουν 15 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους μέχρι το 2030
Η Γερμανία επιθυμεί να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην αστική κινητικότητα μέχρι το 2030, καθώς έθεσε στόχο τα 15 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στους δρόμους.

Η Γερμανία κοιτά μακροπρόθεσμα το θέμα της αστικής κινητικότητας και ήδη γίνονται έργα όσον αφορά το μέλλον της αυτοκίνησης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών, Βόλκερ Βίσινγκ, τόνισε την πρόσθεση της χώρας να έχει μέχρι το 2030 15 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στους δημόσιους δρόμους.

Πριν από μερικούς μήνες, η δέσμευση της κυβέρνησης αφορούσε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως τώρα αφορά και τα υβριδικά αυτοκίνητα. Η προηγούμενη κυβέρνηση πάντως είχε δεσμευθεί στο ίδιο διάστημα ο αριθμός των εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων να φτάνει τα 14 εκατομμύρια, με 10 εξ’αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Στη σημερινή εποχή τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι το πρώτο βήμα προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση, όμως υπάρχουν ιδιαίτερες ανησυχίες πως τεχνολογικά είναι ένα βήμα προς τα πίσω.

Mercedes EQE

Ο Βίσινγκ πήγε ένα βήμα παραπέρα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα αυτοκίνητα μελλοντικά να κινούνται με συνθετικά καύσιμα. Παρά το γεγονός πως είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα ορυκτά καύσιμα, καθώς παράγονται από υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα που συλλέγεται από την ατμόσφαιρα. Ωστόσο το κόστος και η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται για την παρασκευή των συνθετικών καυσίμων είναι μεγάλα.

Οι γερμανοί κατασκευαστές όπως το Volkswagen Group επενδύουν σημαντικά στα εναλλακτικά καύσιμα ως τεχνολογία του μέλλοντος.

Ωστόσο σε συνέντευξή υοθ στο Der Spiegel τόνισε πως η διαθεσιμότητά τους είναι μικρή και πρέπει να χρησιμοποιούνται σε τομείς όπως η ναυτιλία και η αεροπορία Οι δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις αρκετών περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά και Γερμανών κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!