Dacia: Ανέβηκε στο «βάθρο» των ευρωπαϊκών πωλήσεων

Dacia: Ανέβηκε στο «βάθρο» των ευρωπαϊκών πωλήσεων

Κώστας Παστρίμας
Dacia: Ανέβηκε στο «βάθρο» των ευρωπαϊκών πωλήσεων
Η Dacia για πρώτη φορά στην ιστορία της ανεβαίνει τόσο ψηλά σε μερίδιο πωλήσεων στη Γηραιά Ήπειρο.

Η Dacia ζει ανεπανάληπτες στιγμές ανάπτυξης καθώς το 2021 σκαρφάλωσε στην πρώτη τριάδα των πωλήσεων στην Ευρώπη. Τη χρονιά που μας πέρασε, παρά τα προβλήματα με την πανδημία Covid-19 και την έλλειψη εξαρτημάτων στους ημιαγωγούς, η Dacia κατάφερε να παραδώσει 537.095 αυτοκίνητα και να αυξήσει τις πωλήσεις τις κατά 3%. Αυτό μεταφράζεται σε 6,2% μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς που αποτελεί ρεκόρ για τη ρουμανική μάρκα.

dacia

Κορυφαίο μοντέλο σε πωλήσεις της Dacia είναι με διαφορά το Sandero. Το 2021 πουλήθηκαν 226.825 μοντέλα Sandero από τα οποία το 90% ήταν τρίτης γενιάς. Το Sandero παρέμεινε για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη στην κατηγορία του, ενώ ανέβηκε στη δεύτερη θέση των καλύτερα πουλημένων μοντέλων σε όλες τις κατηγορίες στην Ευρώπη.

dacia

Πολύ δυνατή ήταν η παρουσία και του Duster. Ο δημοφιλές SUV παραμένει ένα από τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας και το 2021 κατάφερε να πουλήσει 186.001 μοντέλα. Από το 2018 κατέχει την πρώτη θέση στην κατηγορία SUV και συνεχίζει να εκπλήσσει, ενώ από το 2010 μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια μοντέλα. Εξαιρετικά τα έχει πάει και το νέο ηλεκτρικό Duster Spring το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο. Έχει ήδη πουλήσει 27.876 μονάδες και περιμένουν 46.000 ακόμα σε παραγγελίες που έγιναν μέσα στο 2021.

dacia

Στη Γαλλία και τη Ρουμανία η Dacia παραμένει η κορυφαία μάρκα, ενώ βρίσκεται στις πρώτες πέντε θέσεις σε εννιά ευρωπαϊκές αγορές, Μερικές από αυτές είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Αυστρία, ενώ στη Γερμανία η Dacia βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Για το 2022 τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο αισιόδοξα για την Dacia καθώς πλέον έχει κερδίσει το αγοραστικό κοινό και με την προσθήκη νέων μοντέλων θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Μέσα στο 2022 περιμένουμε και το καινούριο Jogger, ένα επταθέσιο οικογενειακό αυτοκίνητο έτοιμο να κατακτήσει την Ευρώπη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!