19χρονος προγραμματιστής ισχυρίζεται ότι έχει χακάρει 25 Tesla

19χρονος προγραμματιστής ισχυρίζεται ότι έχει χακάρει 25 Tesla

Κώστας Παστρίμας
19χρονος προγραμματιστής ισχυρίζεται ότι έχει χακάρει 25 Tesla
Ένας Γερμανός χάκερ προειδοποιεί ότι μπορεί να πάρει τον έλεγχο σε αυτοκίνητα της Tesla

Ο κόσμος της ψηφιακής τεχνολογίας που έχει εισβάλει στην αυτοκίνηση έχει δημιουργήσει νέα προβλήματα στους κατασκευαστές. Πρόσφατα, ένας 19χρονος προγραμματιστής και ειδικός σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας από τη Γερμανία βρήκε μια σημαντική ατέλεια στα συστήματα ασφάλειας των αυτοκινήτων Tesla.

tesla

Ο Ναβίντ Κολόμπο βρήκε ενδιαφέρουσα την υπόθεση και αποφάσισε να ψάξει ακόμα περισσότερο το θέμα φτάνοντας τελικά στο απίστευτο σημείο να μπορεί να ελέγξει απομακρυσμένα 25 αυτοκίνητα Tesla. Ο Χάκερ κατάφερε να ελέγξει τις πόρτες του αυτοκινήτου, το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, τις κάμερες και πολλά ακόμα, ενώ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι θα μπορούσε ακόμα και να παίξει το αγαπημένο του τραγούδι τη στιγμή που οδηγούσε ο κάτοχος του αυτοκινήτου.

tesla

Η Tesla επικοινώνησε με τον 19χρονο για να καταλάβει τι ακριβώς ήταν τρωτό στα συστήματα του αυτοκινήτου. Φυσικά, ο Κολόμπο δεν αρνήθηκε να βοηθήσει τους ανθρώπους της εταιρίας τονίζοντας ότι δεν είναι δικό τους λάθος, αλλά λάθος των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων. Το λογισμικό της Tesla δεν είχε κάποιο τρωτό σημείο, αλλά με εξωτερικά λογισμικά και κλειδιά API μπορεί κάποιος να ξεκλειδώσει «επικίνδυνα» μονοπάτια.

tesla

Πρόσφατα η επιτροπή ψηφιακής ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε πως όλα τα οχήματα μέχρι το 2024 θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό ψηφιακής ασφάλειας. Το πρωτόκολλο ήδη έχει δοθεί σε εταιρίες και τους επόμενους μήνες θα έχουμε τις πρώτες πιστοποιήσεις προκειμένου να μειωθούν ή και να εξαλειφθούν παρόμοια περιστατικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!