Πού πωλούνται οι περισσότερες Lamborghini;

Πού πωλούνται οι περισσότερες Lamborghini;

Κώστας Παστρίμας
Πού πωλούνται οι περισσότερες Lamborghini;
Το 2021 η Automobili Lamborghini κατέγραψε νέο ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών.

Μπορεί οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες το 2021 να κατέγραψαν μείωση πωλήσεων λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας και την έλλειψης ημιαγωγών, ωστόσο οι premium μάρκες φαίνεται πως κέρδισαν έδαφος. Η Lamborghini ήταν από εκείνες τις εταιρίες που τα κατάφεραν περίφημα καταγράφοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων τη χρονιά που μας πέρασε.

Lamborghini Urus

Η θρυλική ιταλική μάρκα παρέδωσε στους πελάτες τις 8.405 αυτοκίνητα παγκοσμίως και σημείωσε αύξηση της τάξης του 13% σε σχέση με το 2020. Η πλέον δυνατή αγορά για την Lamborghini ήταν η Αμερική στην οποία σημείωσε αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι πουλώντας 2.472 αυτοκίνητα. Η Κίνα ακολούθησε στη δεύτερη θέση έχοντας 935 μονάδες και αύξηση 55% σε σχέση με το 2020. Στην Ευρώπη η Lamborghini τα πήγε καλά έχοντας θετικό πρόσημο σε Γερμανία και Βρετανία, ενώ στην Ιταλία πήγε περίφημα έχοντας 3% αύξηση σε σχέση με το 2020.

lamborghini

Κορυφαίο μοντέλο της φίρμας ήταν το SUV Urus το οποίο πούλησε 5.021 μονάδες μέσα στο 2021. Πολύ δυνατά πήγε και η Huracan με τον V10 κινητήρα, ενώ καλά πήγε και η Aventador V12 με πωλήσεις 798 μονάδων. Ο Στέφαν Βίνκελμαν Πρόεδρος της Lamborghini, σχολίασε για την επιτυχία της εταιρίας: «Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ καθώς προετοιμαστήκαμε σωστά για την δύσκολη αυτή περίοδο και κοιτάζουμε μπροστά για την εποχή της βιωσιμότητας. Το 2022 θα κάνουμε το καλύτερο για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να ετοιμαστούμε για το υβριδικό μέλλον από το 2023 και έπειτα».

lamborghini

Η Lamborghini φέτος παρουσίασε μια σειρά από νέες εκδόσεις της Huracan, την Aventador Ultimae και την Countach LPI 800-4 με την οποία γιορτάζει τα 50 χρόνια του μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!