Ράλλυ Ντακάρ 2022: Το σχόλιο του Βασίλη Ορφανού για την ΕΔ6 (vid)

Βασίλης Ορφανός
Ράλλυ Ντακάρ 2022: Το σχόλιο του Βασίλη Ορφανού για την ΕΔ6 (vid)
Ο Έλληνας αναβάτης που είναι ο μόνος που κέρδισε την κατηγορία του στο θρυλικό αγώνα, μοιράζεται εντυπώσεις από την έκτη ειδική διαδρομή.

Σήμερα στο Ράλλυ Ντακάρ είχαμε άλλη μια ιδιαίτερη ημέρα. Οι διοργανωτές διέκοψαν την έκτη ειδική στο 101ο από τα 421 χιλιόμετρα του αρχικού σχεδιασμού, μετρώντας ως τελική την κατάταξη που υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Η συντόμευση της ειδικής -σύμφωνα με τους οργανωτές- οφείλεται στο γεγονός ότι κομμάτι της είχε χρησιμοποιηθεί από τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά την Πέμπτη, μετά τη μεγάλη βροχή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά και επικίνδυνα λούκια από τα μεγάλα ελαστικά των φορτηγών. Αυτό είχε σαν συνέπεια να κρίνουν ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των αναβατών και δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να κινδυνεύσει κανείς από την κακή κατάσταση του εδάφους.

Με την σημερινή του νίκη ο Ντάνιελ Σάντερς παίρνει ένα μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ για το άλλο μισό του αγώνα. Ας μην ξεχνάμε ότι αύριο είναι ημέρα ξεκούρασης για αναβάτες και οδηγούς το λεγόμενο Rest Day. Με αυτή τη νίκη ο Σάντερς ανέβηκε στην τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, 5μιση λεπτά πίσω από τον ομόσταυλο του στη Gas Gas, Σαμ Σάντερλαντ. Δεύτερος, σε απόσταση αναπνοής, συνεχίζει ο Ματίας Γουόλκνερ με ΚΤΜ.

Kevin Benavides

Ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε σε καλύτερη θέση σήμερα, πετυχαίνοντας τον 61ο χρόνο στην ειδική και κατέχει την 83η θέση στη γενική κατάταξη.

Όσοι αναβάτες και πληρώματα συνεχίζουν, καταφέρνοντας να τερματίσουν και σήμερα στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, θα ανασυγκροτηθούν και θα ξεκουραστούν αύριο στο ρεπό του αγώνα. Παρά το γεγονός ότι το φετινό Ντάκαρ βάλλεται από τον κακό καιρό με δυνατές βροχές και καταιγίδες, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται ή να μειώνονται σε απόσταση η μία ειδική μετά την άλλη, τελικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έφτασε στα μισά του. Οι προαναφερθέντες αναβάτες με την ταχύτητα και τους σταθερούς τους τερματισμούς, αν συνεχίσουν στο άλλο μισό με τον ίδιο τρόπο οδήγησης, τότε βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για το τελικό βάθρο των νικητών.

Danilo Petrucci

Τα πολλά καιρικά προβλήματα και οι συνέπειες τους στον αγώνα, μόνο πονοκέφαλο έχουν δημιουργήσει στον αγωνιστικό διευθυντή Νταβίντ Καστερά. Ο συγκεκριμένος είναι και πρώην αναβάτης, που τον γνωρίζω προσωπικά από τις παλαιότερες συμμετοχές μας στο Ράλλυ Ντακάρ. Έχει μεγάλη πείρα και γνωρίζει πως να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Ας ελπίσουμε ότι μετά το Rest Day θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση του καιρού και θα δούμε κανονικές σε διάρκεια ειδικές ώστε να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι που στο τέλος άξια θα κερδίσουν.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τη συζήτηση με τον Πάνο Σεϊτανίδη, για τα μυστικά της αγωνιστικής Οδύσσειας του Ράλλυ Ντακάρ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!