Bentley: Ρεκόρ πωλήσεων με αύξηση 31% από το 2020 (vid)

Bentley: Ρεκόρ πωλήσεων με αύξηση 31% από το 2020 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Bentley: Ρεκόρ πωλήσεων με αύξηση 31% από το 2020 (vid)
Η πολυτελής βρετανική μάρκα αψήφησε την πανδημία και με πωλησεις 14.659 αυτοκινήτων έκανε νέο ρεκόρ.

Η πανδημία της Covid-19 δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλες σχεδόν τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η λέξη-κλειδί στην προηγούμενη πρόταση είναι το «σχεδόν», καθώς στον κανόνα αυτόν υπήρξαν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις. Μία από αυτές είναι η Bentley, η οποία το 2021 κατέγραψε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της, παραδίδοντας 14.659 αυτοκίνητα στους πελάτες της. Ο αριθμός αυτός αποτελεί φυσικά ρεκόρ για τη βρετανική πολυτελή μάρκα και είναι αυξημένος κατά 31% σε σχέση με το 2020, χρονιά που είχε το προηγούμενο ρεκόρ με πωλήσεις 11.206 οχημάτων.

bentley

Το πιο δημοφιλές μοντέλο στην γκάμα της Bentley ήταν η Bentayga, το θηριώδες SUV που συνδυάζει την επιβλητική του παρουσία με ιδιαίτερα υψηλή πολυτέλεια. Οι πωλήσεις της Bentyga το 2021 αντιπροσώπευαν πάνω από το 40% των συνολικών πωλήσεων της Benley. Η Continental, είτε ως κουπέ είτε ως κάμπριο, είχε επίσης μεγάλο κομμάτι στην «πίτα», με 33% των συνολικών πωλήσεων.

bentley

«Το 2021 ήταν ακόμη μια απρόβλεπτη χρονιά, ωστόσο είμαι χαρούμενος που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ξεπεράσαμε σημαντικούς αντίθετους ανέμους και επιτύχαμε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bentley Motors Άντριαν Χόλμαρκ. «Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά με ρεκόρ πωλήσεων και είναι ένα θετικό σημάδι της ισχύος της μάρκας μας, της λειτουργικής μας αριστείας, της ισχυρής παγκόσμιας ζήτησης και της επιβεβαίωσης των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!