Ράλλυ Ντακάρ 2022: Το σχόλιο του Βασίλη Ορφανού για την ΕΔ5 (vid)

Βασίλης Ορφανός
Ράλλυ Ντακάρ 2022: Το σχόλιο του Βασίλη Ορφανού για την ΕΔ5 (vid)
Ο Έλληνας αναβάτης, νικητής στην κατηγορία του στο Ντακάρ του 2003, μοιράζεται εντυπώσεις από τη πέμπτη ειδική διαδρομή.

Το φετινό Ντακάρ είναι όλο εκπλήξεις. Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν καθόλου τον αγώνα, με αποτέλεσμα μια αμμοθύελλα που σηκώθηκε μετά τον ανεφοδιασμό των μοτοσυκλετών, να αναγκάσει τους διοργανωτές να βγάλουν κόκκινη σημαία στο επόμενο check point, μειώνοντας αισθητά την πέμπτη ειδική, που έλαβε τέλος στο 260ο χιλιόμετρο της.

Έχοντας αγωνιστεί αρκετές φορές υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες στον ομώνυμο αγώνα, ειδικά το 2005 στην Σαχάρα μέσα σε επταήμερη αμμοθύελλα με δύο συναθλητές μας να βρίσκουν τραγικό θάνατο, είναι από τις στιγμές που δεν θέλεις να θυμάσαι. Γι’ αυτό και οι οργανωτές μόλις η ορατότητα από την αμμοθύελλα μειωθεί επικίνδυνα, διακόπτουν την ειδική. Ούτε τα ελικόπτερα του αλυτάρχη και των γιατρών μπορούν να απογειωθούν ή αν είναι ήδη στον αέρα προσγειώνονται άμεσα.

Danilo Petrucci

Στον αγωνιστικό τομέα όμως είχαμε μια τεράστια έκπληξη σήμερα, με νικητή τον Ιταλό αναβάτη προερχόμενο από το MotoGP, Ντανίλο Πετρούτσι, που κατάφερε να κερδίσει ειδική διαδρομή στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα Ντακάρ. Με χρόνο 3 ώρες, 23 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα κατάφερε να τερματίσει πρώτος αλλά μόνο με δύο δεύτερα διαφορά από τον Ρος Μπραντς με Monster Energy Yamaha και πέντε δεύτερα από τον Χοσέ Ιγκνάσιο Κορνέγιο Φλορίμο με Monster Energy Honda.

Τέταρτο συναντάμε τον προπέρσινο νικητή, Αμερικανό αναβάτη Ρίκυ Μπράμπεκ με Honda που δείχνει πλέον να ανακάμπτει, ενώ στην πέμπτη θέση τον Αυστραλό νικητή του θεσμού Τόμπι Πράις.

Mason

Αυτοί οι τερματισμοί δείχνουν ότι πέρα τον όποιων ατυχιών των παραπάνω αναβατών στην πλοήγηση στην αρχή του αγώνα, η πείρα και η υπομονή τους ανταμείβει, με αποτέλεσμα να τους επαναφέρει σε ψηλότερες θέσεις. Ο αγώνας μετά και την επόμενη ημέρα, οδεύει προς την ολοκλήρωση του πρώτου μισού σε απόσταση και στην ημέρα ξεκούρασης.

Στην γενική κατάταξη συνεχίζει να προηγείται ο Βρετανός Σαμ Σάντερλαντ με Gas-Gas, με δεύτερο -σε απόσταση αναπνοής- τον Αυστριακό εργοστασιακό αναβάτη της ΚΤΜ, Ματίας Γουόλκνερ και τρίτο τον Γάλλο αναβάτη της Yamaha, Άντριεν Βαν Μπέβερεν.

Stefan Svitko

Ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Μπούδρος χάθηκε στο τρίτο μόλις χιλιόμετρο της ειδικής διαδρομής, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο και αρκετές θέσεις, τερματίζοντας 103ος στην ειδική. Με αυτό τον τρόπο δυστυχώς έπεσε και μερικές θέσεις πίσω στην γενική κατάταξη, με το όνομα του να φιγουράρει στην 85η.

Σήμερα, ο αγώνας συνεχίζεται με βάση ξανά την πρωτεύουσα του Ριάντ, με την ειδική αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της, καλύπτοντας 404 χιλιόμετρα ειδικής - συνολικά 620 μαζί με την απλή.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τη συζήτηση με τον Πάνο Σεϊτανίδη, για τα μυστικά της αγωνιστικής Οδύσσειας του Ράλλυ Ντακάρ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!