Στοχεύει το βάθρο η Yamaha στο Ράλλυ Ντακάρ 2022 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Στοχεύει το βάθρο η Yamaha στο Ράλλυ Ντακάρ 2022 (vid)
Με αυξημένη αυτοπεποίθηση κατεβαίνει φέτος στο απαιτητικό Ράλλυ Ντακάρ η Yamaha.

Η αγωνιστική ομάδα της Monster Yamaha Rally Team προέρχεται από πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country Rallies και στοχεύει να παλέψει για τις θέσεις του βάθρου στη Σαουδική Αραβία. Τόσο η εμπειρία των προηγούμενων ετών όσο και η καλά προετοιμασμένη μοτοσικλέτα από το εργοστάσιο είναι ικανά να χαρίσουν ένα καλό αποτέλεσμα στην Yamaha στο Ντακάρ του 2022.

yamaha

Αναβάτες της ομάδας θα είναι για το 2022 οι Αντριέν Βαν Μπέβερεν, Ρος Μπράντς και Άντριου Σκοτ οι οποίοι έχουν προπονηθεί σκληρά προκειμένου να είναι πανέτοιμοι για τη μάχη στους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας. Το φετινό Ράλλυ αρχίζει στις 2 Ιανουαρίου στην Τζέντα και έχει προγραμματισμένες 13 ειδικές διαδρομές μαζί με τον πρόλογο. Το συνολικό μήκος είναι 8.375 χιλιόμετρα και ο τερματισμός θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου πάλι στην Τζέντα.

yamaha

Ο Γάλλος Βαν Μπέβερεν θα είναι η αιχμή του δόρατος της ομάδας της Yamaha ερχόμενος από μια δυνατή δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Cross Country. Από την άλλη, ο Ρός Μπράντς από την Μποτσουάνα ήταν η ευχάριστη έκπληξη του περσινού αγώνα καθώς κατάφερε να πλασαριστεί στη 2η θέση της 6ης ειδικής διαδρομής, ενώ το 2020 είχε κερδίσει τη 2η ειδική διαδρομή του αγώνα. Ο τρίτος της παρέας είναι ο 39χρονος Αμερικανός Άντριου Σκότ ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και έχει στόχο να βελτιώσει την προσωπική του καλύτερη επίδοση που είναι η 6η θέση Γενικής.

yamaha

Οι αναβάτες της Yamaha θα έχουν στη διάθεσή τους την εργοστασιακή μοτοσικλέτα WR450F Rally. Το αγωνιστικό μοντέλο έχει αποδείξει την αξιοπιστία του και πλέον έχει και την κατάλληλη απόδοση να στοχεύσει ψηλά. Η εξέλιξη έχει γίνει από το αγωνιστικό τμήμα της Yamaha (GYTR) με τον κινητήρα να είναι μονοκύλινδρος απόδοσης περίπου 70 ίππων. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 142 κιλά με τις εργοστασιακές αναρτήσεις της KYB, χειροποίητο πλαίσιο και ψαλίδι και ρεζερβουάρ 33 λίτρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!