Η Seat εγκαινίασε κέντρο έρευνας μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Η Seat εγκαινίασε κέντρο έρευνας μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Κώστας Παστρίμας
Η Seat εγκαινίασε κέντρο έρευνας μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα
Νέο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης Μπαταριών από τον Όμιλο Volkswagen στην Καταλονία.

Η Seat προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση στον τομέα των μπαταριών δημιουργώντας ένα νέο κέντρο έρευνας στη Νότια Ευρώπη. Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης μπαταριών εγκαινιάστηκε από την Seat με στόχο να δοκιμάσει νέα ενεργειακά συστήματα για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα σε μια επένδυση η οποία ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

seat

Το Test Center Energy βρίσκεται στο Τεχνικό Κέντρο στο Μαρτορέλ της Καταλονίας και καλύπτει 1.500 τετραγωνικά μέτρα. Περιλαμβάνει διαφορετικούς χώρους για την διαδικασία επικύρωσης μονάδων μπαταρίας με την πιο προηγμένη τεχνολογία κυψελών, καλύπτοντας όλο το φάσμα των τάσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το κέντρο επικεντρώνεται στις μπαταρίες
για τις πλατφόρμες MEB (ηλεκτρικές) και MQB (υβριδικές), καθώς και σε διαφορετικούς φορτιστές που χρησιμοποιούνται σε όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η δοκιμαστική χωρητικότητα είναι στα 1,3 megawatts, ενώ εργάζονται περισσότεροι από 25 επαγγελματίες στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και των μπαταριών. Το Test Center Energy θα εξελίξει τεχνολογίες για τον Όμιλο Volkswagen και φυσικά για τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα της Seat της Cupra και της Seat Mo.

seat

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκε η Υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ισπανίας, Νταϊάνα Μοράντ η οποία ξεναγήθηκε στον χώρο και γνώρισε το σχέδιο Fast Forward της Seat. Με αυτό το πρόγραμμα ο Όμιλος Volkswagen στοχεύει να μετατρέψει την Ισπανία σε κορυφαίο ευρωπαϊκό κόμβο για την ηλεκτρική κινητικότητα. Φιλοδοξεί επίσης να γίνει χώρος καινοτομίας, συνεργασίας και έρευνας, προσφέροντας εκπαίδευση σε νέους στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!