Αποστολή στη Σαουδική Αραβία: Paddock Formula 1 με άρωμα WRC

Πάνος Σεϊτανίδης
Αποστολή στη Σαουδική Αραβία: Paddock Formula 1 με άρωμα WRC
Ο φωτογραφικός φακός του Gazzetta «συνέλαβε» πρόσωπα από τον κόσμο των ράλι.

Μπορεί το παρθενικό Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας να αποτελεί παρελθόν, όμως όλα όσα συνέβησαν εκεί θα τα συζητάμε… για χρόνια. Πέρα από όσα έδειξαν οι κάμερες, στο πλαίσιο της αποστολής του Gazzetta στη Τζέντα για τον 21ο αγώνα της χρονιάς, είδαμε πολλά στα paddock τα οποία σας μεταφέρουμε για να σας «ταξιδέψουμε» μαζί μας.

Από τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι πιλότοι της Formula 1, μέχρι ιστορικά μονοθέσια και από track walk σε αυτή την ολοκαίνουρια πίστα μέχρι το ιατρικό ελικόπτερο που είναι πάντα σε ετοιμότητα κατά τη διάρκεια των Grand Prix.

Ένα ακόμα στοιχείο που είχε το ενδιαφέρον του, είναι πως στα paddock του μαγικού κόσμου της Formula 1, συναντήσαμε και αρκετούς εκπροσώπους από τον παράλληλο αλλά λίγο διαφορετικό κόσμο των ράλι.

Πρώτος και μάλλον… αναμενόμενα εκεί, ήταν ο Κάρλος Σάινθ. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι και τέσσερις φορές νικητής του Ράλι Ντακάρ, ξέρει καλά τη Τζέντα. Εκεί που πλέον απλώνεται η αγωνιστική διαδρομή της Formula 1, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο ήταν ένας αχανής χώρος που φιλοξενούσε την εκκίνηση του Ράλι Ντακάρ την τελευταία διετία, κατά την οποία ο Ισπανός μετρά μία νίκη και μία τρίτη θέση!

Fernando Alonso Carlos Sainz

Λίγες εβδομάδες προτού επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία, αυτή τη φορά έχοντας μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση με το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron, ταξίδεψε εκεί για να δει τον γιο του, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ferrari. O 27χρονος τερμάτισε όγδοος.

Ο μπαμπάς Σάινθ πέρασε χρόνο με τον συμπατριώτη του, Φερνάντο Αλόνσο, όμως συνάντησε και ένα παλιό του αφεντικό από τις ημέρες που αγωνιζόταν στο WRC – τον Μάλκολμ Ουίλσον!

Ο επικεφαλής της M-Sport Ford ήταν το πρόσωπο-έκπληξη που συναντήσαμε στη Τζέντα, καθώς δεν τον έχουμε δει ξανά σε paddock της F1 ενώ η ομάδα του δεν έχει εμπλοκή στο Ντακάρ. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Malcolm Wilson

Ο Σάινθ ξεκίνησε την καριέρα του στο WRC οδηγώντας για τη Ford, έτρεξε για αυτή τη διετία 1996-1997 και επέστρεψε ξανά την περίοδο 2000-2002. Συνολικά σε συνεργασία με τον Ουίλσον είχε 5 νίκες και 25 παρουσίες στο βάθρο.

Όμως εκτός αυτών, εντοπίσαμε κι ένα πρόσωπο που είχε ενεργή παρουσία και στους δύο θεσμούς: τον Ντέιβιντ Ρίτσαρντς. Στη Formula 1 είχε ηγηθεί των BAR και Benneton Renault αλλά ως επικεφαλής της Prodrive είχε πολύ επιτυχημένη παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. «Έτρεξε» το αγωνιστικό πρόγραμμα της Subaru, κατακτώντας την κορυφή.

Το τελευταίο project του αφορά στο Ράλι Ντακάρ, όπου διαχειρίζεται της συμμετοχή της Bahrain Raid Extreme, με τους Σεμπαστιέν Λεμπ και Νάνι Ρόμα πίσω από το τιμόνι των δύο «κυνηγών».

David Richards

Αν και με τον Ρίτσαρντς, ειδικά με τις συνεργασίες που έχει επί σειρά ετών στη Μέση Ανατολή, ποτέ δεν ξέρεις ποιο μπορεί να είναι το επόμενο Project στο οποίο δεν εμπλακεί. Μπορεί το μέλλον να τον βρει ξανά στη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!