H Pininfarina Battista βγάζει 1900 άλογα στην πίστα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
H Pininfarina Battista βγάζει 1900 άλογα στην πίστα (vid)
Το ηλεκτρικό Hyper GT των συγκλονιστικών επιδόσεων, κάνει επίδειξη δυνατοτήτων και τεχνολογίας.

Αν έπρεπε να επιλέξουμε τις σημαντικότερες πρεμιέρες της αυτοκίνησης για το 2021, σίγουρα ανάμεσά τους συγκαταλέγεται αυτή της Pininfarina Battista. Ένα Hyper GT όπως χαρακτηριστικά το βάφτισε ο εξ Ιταλίας ορμώμενος κατασκευαστής!

Θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό, μόλις 150 κομμάτια που θα κοστίζουν 2 εκατομμύρια ευρώ έκαστο. Μάλιστα, υπάρχει και μία ειδική έκδοση, η Battista Anniversario, η οποία είναι ακόμα πιο ελιτίστικη – αφορά μόλις πέντε αγοραστές, με ακόμα μεγαλύτερο πορτοφόλι, καθώς περιλαμβάνει αεροδυναμικές βελτιώσεις και κάποια στοιχεία εξατομίκευσης που μπορούν να επιβεβαιώσουν πως ο κάτοχος του συγκεκριμένου δημιουργήματος, δεν έχει κάτι που όμοιό του δεν έχει κανένας άλλος στον κόσμο!

Μετά την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου της Automobili Pininfarina που έλαβε χώρα στην Pebble Beach Concours d’Elegance στο πλαίσιο της Εβδομάς Αυτοκινήτου του Μοντερέι, ήρθε η ώρα να πατήσει και πίστα.

Παρότι στην περιγραφή του video δεν αποκαλύπτεται το που βρίσκεται το συγκλονιστικό Hyper GT που παίρνει ώθηση από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν συνολικά 1900 άλογα, η αίσθησή μας είναι πως βρίσκεται στην πίστα «Willow Springs» στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στις βόλτες της επιδεικνύει τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, την εντυπωσιακή επιτάχυνση όπου η Pininfarina υπόσχεται τα 0-100 χιλιόμετρα/ώρα να έρχονται σε λιγότερα από δύο δευτερόλεπτα αλλά και τον ηλεκτρικό μεν, σπορ δε, ήχο της.

Απολαύστε τη εν δράσει στο video που ακολουθεί…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!