H ηλεκτρική Lotus Type 132 έρχεται την άνοιξη του 2022 (vid)

H ηλεκτρική Lotus Type 132 έρχεται την άνοιξη του 2022 (vid)

H ηλεκτρική Lotus Type 132 έρχεται την άνοιξη του 2022 (vid)
H Lotus αποκάλυψε πως το ηλεκτρικό crossover SUV Type 132 θα δει το φως της δημοσιότητας την άνοιξη του 2022.

Η Lotus προχώρησε στην ανακοίνωση πως θα περάσει στην παραγωγή το ηλεκτρικό crossover Type 132 με ένα ιδιαίτερο βίντεο. Το SUV θα είναι εφοδιασμένο με ενεργά αεροδυναμικά, όπως επίσης κι έναν αισθητήρα στο εμπρός μέρος που εναρμονίζεται με τη σύγχρονη τεχνολογία έξυπνης οδήγησης των ηλεκτρικών μοντέλων νέας γενιάς της Lotus.

Το βίντεο δεν αποκαλύπτει πολλά, όμως αναμένεται να περιβάλλεται από LED φωτιστικά σώματα, ενώ θα έχει ψηφιακούς πλαϊνούς καθρέφτες. Το Type 132 αναμένεται να έχει επίσης αρκετές λεπτομέρειες από ανθρακόνημα και ξεχωριστό σχεδιασμό.

Lotus Type 132

Πληροφορίες σχετικά με το SUV δεν έχει δώσει η Lotus, όμως αποκάλυψε πως ο σχεδιασμός θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική νέας γενιάς. Στην πλατφόρμα C to E θα βασιστούν τρία ακόμα μοντέλα, ένα τετραθέσιο coupe που θα κυκλοφορήσει το 2023, ένα μικρό crossover που θα κυκλοφορήσει το 2025 κι ένα νέο σπορ μοντέλο που είναι προγραμματισμένο για το 2026.

Τα νέα μοντέλα της Lotus αναμένεται να χρησιμοποιήσουν μπαταρίες τεχνολογίας 800 βολτ και χωρητικότητας από 80 ως 120 kWh. Επιπλέον η βρετανική φίρμα αποκάλυψε πως ορισμένα από αυτά θα προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα να πραγματοποιείται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Δείτε το teaser βίντεο της νέας Lotus Type 132.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!