Οι δεσμοί Cupra και Seat θα μειωθούν

Οι δεσμοί Cupra και Seat θα μειωθούν

Πάνος Σεϊτανίδης
Οι δεσμοί Cupra και Seat θα μειωθούν
Το πλάνο για το παρακλάδι επιδόσεων της ισπανικής μάρκας κάνει λόγο για μεγαλύτερη αυτονομία.

Οι περισσότεροι θυμάστε το όνομα Cupra να συνοδεύει τις πιο γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της Seat. Ειδικά τα Ibiza και Leon με το εν λόγω σήμα, αποτελούσαν αγαπημένη επιλογή όσων ήθελαν σχετικά οικονομικές ρουκέτες.

Ήταν λογική εξέλιξη, μετά την απήχηση στο κοινό, η ισπανική εταιρεία να τολμήσει την αυτονομοποίηση του brand. Και τα έως τώρα σημάδια, δείχνουν πως το αγοραστικό κοινό αρέσκεται σε αυτόν το διαχωρισμό.

Η αρχή έγινε με το Cupra Formentor και στη συνέχεια έρχονται τo ηλεκτρικό πόλης που ακούει στο όνομα Born και το εντυπωσιακό, επίσης ηλεκτρικό SUV Tavascan. Παράλληλα κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε και έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού UrbanRebel Concept. Κοινώς, θα πάψουμε σταδιακά να βλέπουμε κοινά μοντέλα σε Seat και Cupra, έστω και σε πιο σπορ ερμηνείες.

Cupra UrbanRebel Concept

«Αυτό θα μας βοηθήσει να διαχωρίσουμε την Cupra. Τα brand μας εξελίσσονται και η Cupra είναι ακόμα ένα νέο brand. Χρειάζεται χρόνο ώστε να καθιερωθεί ως μία αυτόνομη μάρκα, όμως ήδη τα σημάδια είναι πολύ ενθαρρυντικά», είπε σχετικά ο διευθυντής των Seat/Cupra στην Αγγλία, Ρίτσαρντ Χάρισον, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Autocar.

Βέβαια, προφανώς οι δύο εταιρείες θα έχουν πολύ στενούς δεσμούς και θα χρησιμοποιούν τις ίδιες πλατφόρμες του Volkswagen Group.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!